Празници / фестивали

Конкурс за бързо четене в Международния ден на детската книга

Тридневни арт ателиета за малчугани в книжарницата на Мол „Галерия Пловдив”

Конкурс за бързо четене в Международния ден на детската книга


◊ СЪБИТИЕТО

Състезание за най-бързо четене за малките ученици ще има в книжарница „Форум” в Мол „Галерия Пловдив” на 2 април - Международния ден на детската книга.

Датата съвпада с рождения ден на датския писател Ханс Кристиан Андерсен, който е създал едни от най-великолепните приказки на всички времена. С този празник се дава старта на богатата културно-развлекателна програма, която организира през април екипът на Мол „Галерия Пловдив” във връзка с 1 година от откриването на мегакомплекса.

В събота, от 12 часа, в книжарницата на 3-я етаж (зад стената за катерене) в мола децата ще могат да участват в различни викторини и игри със специални награди. На 2 април всички детски книжки ще бъдат с 10 процента отстъпка, обяви управителката на книжарницата Любов Василева.


◊ И ОЩЕ

С наближаването на Великден в книжарница „Форум” в Мол „Галерия Пловдив” откриват безплатни тридневни арт ателиета за деца. На 6, 7 и 8 април, от 11 до 16 часа, подрастващите ще рисуват върху огромни керамични яйца под вещото ръководство на професионален художник от Дружеството на пловдивските художници. Прекрасните творения след това ще бъдат изложени в специална витрина. Да превърнем ваканционните дни на децата си в среща с изкуството, призовават от книжарница „Форум”.

Автор: К. Стайкова
31.03.2011 г. 22:31
Посетено: 1809
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/12059-konkurs-za-barzo-chetene-v-mezhdunarodniya-den-na-detskata-kniga