Празници / фестивали

Новото издание на фестивала "Един нов свят"

Фестивал за документално кино и личностно развитие - София, 8-18 април 2011 г.

Новото издание на фестивала "Един нов свят"


◊ СЪБИТИЕТО

Фестивалът за документално кино и личностно развитие „Един нов свят“ ви кани на уникални за България прожекции, необикновени съпътстващи събития и разтърсващи изживявания от 8 до 18 април 2011 г. в София. Ние, организаторите на фестивала, вярваме, че живеем в много важно за всеки един човек на планетата ни време, в което бихме могли да променим себе си и света към по-добро.
 
Бихме искали открито да дискутираме и представим различните идеи за предстоящите събития на Земята и да взривим всички заблуди за живота ни и 2012 година.

Дори и да не се случи глобална трансформация, за която мъдреците от всички култури говорят, ние искрено вярваме, че е дошло време да подобрим живота си на физическо и духовно ниво, и да възстановим изгубената връзка с природата и планетата. Документалните филми на фестивала и съпътстващите му събития ни дават тази възможност.


◊ В ПРОГРАМАТА

Стартираме фестивала с филма „2012: време за промяна“ на 8 април от 19 часа в Евро Синема на бразилския режисьор Хоао Аморим с участието на Стинг, Дейвид Линч, Елън Пейдж, Станислав Гроф. Това е документален филм, в който не просто се обсъжда тоталната криза в живота ни, но и се предлагат алтернативи за преодоляването й.

Както винаги, представяме качествени документални филми, носители на световни награди като „10 въпроса до Далай Лама“, "2012: краят на времето. Пророчеството на инките", "Бъдещето като проект", "Zeitgeist 3 Moving forward", "Храна ООД", "Прекрати търсенето", "Рам Дас" "Свирепа милост" и други.

Благодарение на Национален филмов център представяме българския документален филм „For sale” на Юлия Кънчева и късометражните документални филми „Цветът на усмивките“, „Вяра“ и др. Прожекциите на филмите са локализирани в Евро Синема на бул. "Александър Стамболийски" 17.

Основно съпътстващо събитиe на фестивала е гостуването на рейки мастер Сунити Мария Хурадо от Испания, която ще проведе инициация в рейки на 9 април от 10 часа в йога студио „Мандала“ и инициация в Динамична медитация на Ошо на 10 април от 11 часа в йога студио „Мандала“, където ще даде напътствия за излекуване на емоционалните ни блокажи и свързване с универсалната енергия.

Каним ви и на 10 април от 16 часа на Йога на смеха в йога център „Магая“.

• Очаквайте пълната програма на фестивала и съпътстващите събития!

. Фестивалът се провежда с финансовата подкрепа на Национален филмов център и е организиран от доброволци.

Автор: Екип на фестивал "Един свят"
25.03.2011 г. 22:05
Посетено: 1280
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/12001-novoto-izdanie-na-festivala-edin-nov-svyat