Празници / фестивали

Световен фестивал на културата

Разкрий тайните на „изкуството да живееш”

Световен фестивал на културата


◊ СЪБИТИЕТО

Световен фестивал на културата в Берлин

2-3 юли 2011 г.
Олимпийски стадион в Берлин


Световният фестивал на културата е посветен на 30-тата годишнина на Международна фондация „Изкуството да живееш”. Това уникално събитие ще събере на едно място над 70 000 участници от повече от 150 страни, които ще отнесат със себе си вкъщи уникални гледки, звуци и вкусове и ще се насладят на главозамайващото многообразие на световните континенти, събрано на едно място.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ФЕСТИВАЛА

Световните павилиони също така ще бъдат домакини на ексклузивния Фестивал на вегетарианската храна, позволявайки на посетителите да се докоснат до кухнята на всички континенти. Световният фестивал на културата ще позволи на участниците да надникнат в огромното културно наследство на Индия, родината на йога. Това ще стане не само чрез демонстриране на предимствата на йога, но също така и чрез споделяне на дълбочината на индийската музика, танц и национална кухня. Около 5000 гости от Индия, в това число артисти и изтъкнати делегати от публичния и частния сектор се очаква да дойдат в Берлин.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ОРГАНИЗАТОРИТЕ

Фондация „Изкуството да живееш”
(The Art of Living Foundation) е хуманитарна и образователна неправителствена организация с дейност в над 150 страни по света. Дейността й има за цел да усъвършенства човека като личност и да го насърчи да работи в полза на обществото. Образователните програми и курсове за самоусъвършенстване на фондация „Изкуството да живееш” предлагат техники за освобождаване от стрес, подобряване на здравето, концентрацията и паметта, повишаване на съзнанието и постигане на хармонични отношения между хората.

Фондация "Изкуството да живееш" работи със специален консултативен статут към Икономическия и обществен съвет (ECOSOC) на ООН, участва в работата на множество организации, включително и на Световната здравна организация (WHO).
Автор:
Жасмина Гевезиева
Публикация:
17.03.2011 г. 23:15
Етикети:
Посетено:
2063
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/11911-svetoven-festival-na-kulturata