Празници / фестивали

България - домакин на “Eвропейски музикален фестивал” ...за единадесети път

Столицата - музикалното средище на Европа

България - домакин на “Eвропейски музикален фестивал” ...за единадесети път
Снимката е от спектакъл на балет "Арабеск"


◊ СЪБИТИЕТО

Тазгодишното издание на "Eвропейския музикален фестивал" се организира под патронажа на кмета на град София – Йорданка Фандъкова.

Официалното откриване на фестивала ще бъде с премиерното представление на балет "Арабеск" – "Тъй рече Заратустра", заедно със спектакъла "Пресичане на пространството 2" на 24-ти март (четвъртък) от 19:00 ч. в Музикалния театър.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ФЕСТИВАЛА

За поредна година "Европейски музикален фестивал" ще представи изключително богата програма. В афиша са включени над 15 събития, сред които увертюра „Кандид”, представена от концертмайстора на Ню-Йоркската филхармония Глен Диктеров, и горещо аржентинско танго с „Белтанго” от Белград. Ще бъде представен и камерен ансамбъл „Tutti Soli” с музика от Клаудио Монтеверди. Един от акцентите в програмата е концертът за 45-годишния юбилей на Софийски камерен хор "Васил Арнаудов". Специално участие има и Sofia Jazz Peak с концерт на холандското трио Розенберг, чиято музика е инспирирана от прочутия джаз музикант от ромски произход Джанго Райнхард.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ОРГАНИЗАТОРИТЕ

Фестивалът се организира от Кантус Фирмус с официалната подкрепа на Министерството на културата на Р България, Столичната община, М-Тел и фондация "Америка за България".
Автор:
Жасмина Гевезиева
Публикация:
15.03.2011 г. 20:26
Етикети:
Посетено:
1793
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/11888-balgariya-domakin-na-evropeyski-muzikalen-festival-za-edinadeseti-pat