Празници / фестивали

Първи софийски ученически театрален фестивал „Театър в аванс“

„Покажи какво можеш!“ - младите в театъра

Първи софийски ученически театрален фестивал „Театър в аванс“


◊ СЪБИТИЕТО

Организаторите от „Creative Box“ стартираха приемането на заявки за участие в амбициозния проект

Първи софийски ученически театрален фестивал „Театър в аванс“

С мотото на фестивала – „Покажи какво можеш!“ – организаторите искат да предизвикат младите хора да излязат на професионалната театралната сцена и да покажат своя талант и артистично присъствие. Първото издание на фестивала ще се състои през есента на 2011-та година и ще има конкурсен характер. В него могат да участват ученици на възраст 14-19 години от всички училища в столицата.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ФЕСТИВАЛА

„Creative Box” обявиха и първия член на журито, което ще избере най-добрата софийска ученическа театрална група на 2011 г. Това е режисьорът Мартин Вангелов, известен с представленията „Четири стаи“, „Чинцано“ и други.

В конкурсната програма е предвидено да се изиграят 10 постановки. Представленията ще бъдат показани в рамките на два дни.

Ако искате вашата театрална група да участва в конкурса „Театър в аванс“, можете да откриете подробна информация на  http://creativebox-bg.com.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ОРГАНИЗАТОРИТЕ

„Creative Box” работи по проекти, свързани с изкуството и младите хора в България. Желанието ни е да създаваме нови възможности за изява на ученици. Вярваме, че така те ще имат стимул за развитие на своите лични и социални умения. Ако младите се чувстват оценени и усещат, че всяко усилие се възнаграждава, ще бъдат по-мотивирани да търсят реализация в собствената си страна.
Автор: Creative Box
15.03.2011 г. 16:09
Посетено: 1608
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/11882-parvi-sofiyski-uchenicheski-teatralen-festival-teatar-v-avans