Празници / фестивали

So!Independent пуска филмова музика на живо в "Склада" в София

Номинираният за Оскар Чарлз Мак ще свири с приятели на 6 ноември

So!Independent пуска филмова музика на живо в "Склада" в София


◊ ФЕСТИВАЛЪТ ЗАПОЧНА

На 5 ноември в столичния киносалон "Синеплекс" беше открит новият фестивал за американско независимо кино "So!Independent" с прожекция на филма на Тим Блейк Нелсън "Стръкчета трева".

Откриването уважи лично и посланикът на САЩ в България Джеймс Уорлик. Киномаратонът продължава до 11 ноември в три столични киносалона - "Дом на киното", "Люмиер" и "Синеплекс". Пълната програма на филмите може да откриете на официалната фестивална страница.


◊ НЕ САМО КИНО, НО И МУЗИКА

Номинираният за Оскар Чарлз Мак води със себе си нюйоркския мултиталант Ли’Нард, барабаниста на бродуейския мюзикъл "Movin' Out" Адам Снайдър и тур китаристът Марк Бауерс, свирил с "Cool and the Gang".

Концертът ще бъде на 6 ноември от 21 часа в алтернативното арт пространство "Склада" в София на ул. "Георги Бенковски" 11, ет. 3.

Репертоарът на гостите от Щатите няма стилови граници, но обещават, че със сигурност ще свирят много филмова музика и разбира се, „Raise it up” – песента на Чарлз Мак, номинирана за Оскар 2008 в категория „Най-добра оригинална песен”.


◊ КОЙ КОЙ Е, ОТКЪДЕ Е И КАК СВИРИ

Чарлз Мак е 29-годишен нюйоркски музикант, роден и израснал в Бруклин. На 7 започва да свири на пиано, а на 10 вече пее в църковен хор. Преминава през госпел, джаз, бродуейско шоу и класика, за да стигне до сцената на награждаването на Оскар 2008 като номиниран за най-добра песен от филм. Чарлз е композитор на късометражния филм "Drive by: a love story" (1997) на Джамал Джоузеф. През 2007 г. заедно с Джамал и Тевин Томас композира и продуцира парчето "Raise It Up" за филма "August Rush".

Ли’Нард е нюйоркска легенда. Признат е за гений на динамичното представление на живо, като изключителен бас китарист и продуцент с редки артистични критерии. Ли’Нард владее виртуозно богата гама от инструменти и стилове: цигулка и бас китара, хип хоп и R&B, рок, блус и реге. Ли’Нард е записвал в над 50 албума и в момента свири в световно известните нюйоркски клубове "The Blue Note", "The Bitter End", "Terra Blues", "Nells and S.O.B.'s".

Адам Снайдър е барабанист от 1976  г. и оттогава е свирил в цял свят. Последните му ангажименти са като барабанист на бродуейския мюзикъл "Movin' Out". В богатата си биография като барабанист Адам е свирил с Джак Брюс, Нийл Седака, Престън Смит, Глория Гейнър...

Марк Бауерс е професионален студио и тур китарист, автор на музика и продуцент. Отрасъл в семейство на професионални музиканти, Марк е свирил с групи като "The Manhattans" и "Cool and the Gang". Където и да свири, Марк навсякъде раздава себе си. Всяка седмица той свири в най-търсените нюйоркски клубове, в които музиканти от ранга дори на Принс се отбиват да слушат как свири.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
06.11.2010 г. 14:18
Етикети:
Посетено:
1078
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/11093-so-independent-puska-filmova-muzika-na-zhivo-v-sklada-v-sofiya