Празници / фестивали

Месец на Немската култура в Столична библиотека

Част от проекта „Парад на културите 2010”

Месец на Немската култура в Столична библиотека


◊ СЪБИТИЕТО

Месец на Немската култура в Столична библиотека

• На 20.10. от 18 часа в Столична библиотека на пл. "Славейков" 4 Н. Пр. Матиас Хьопфнеп, посланик на Федерална република Германия ще открие Месеца на немската култура в присъствието на Христо Ангеличин, заместник-кмет на Столична община.

• Журналистката от Дойче Веле
Румяна Таслакова и издателят Румен Леонидов ще коментират впечатленията на немските посланици в България за годините на прехода. Това ще се случи в зала “София” от 17 ч., където ще бъде експонирана и фотографската изложба “Кодове на историята” от посолството на Германия.

Представяне на книги на немски език от личната библиотека на д-р Константин Стоилов – Министър председател на България и възпитаник на Хайделберг.


◊ ОЩЕ В ПРОГРАМАТА

За любителите на четенето на партера в библиотеката ще бъде изложена Отворена книга - “Библиотека на случайността”. Тя е предоставена от Гьоте-институт България и дава възможност да оставиш книга, да вземеш, размениш или заемеш свободно по всяко време до 09.01.2011 г.   
 
Акцент в програмата е премиерата на книгата "
Всичко свое нося със себе си" (изд. Сиела) на Нобеловия лауреат за литература - Херта Мюлер.

В месеца е включен информационно-образователен блок, адресиран към ученици и студенти, които искат да следват и работят в Германия, реализиран с изключителното съдействие на Немското посолството в България.

Месецът на Немската култура е част от проекта „Парад на културите 2010”, който се реализира с финансовата подкрепа на програма „Култура” на Столична община.

Willkommen в Столична библиотека

Автор:
Столична библиотека
Публикация:
18.10.2010 г. 21:16
Посетено:
1507
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/10931-mesets-na-nemskata-kultura-v-stolichna-biblioteka