Празници / фестивали

"Изкуството в нас" - инициатива на "Галерия 10", Варна

Демонстрации на изобразителни техники, литературни срещи и музикално-артистични изяви

"Изкуството в нас" - инициатива на "Галерия 10", Варна


◊ СЪБИТИЕТО

"Галерия 10" обявява

Месец на открито пространство за деца и възрастни "Изкуството в нас"

Демонстрации и експерименти на изобразителни техники, литературни срещи и музикално-артистични изяви.
      
• С тази инициатива обявяваме пред обществеността учредяването на фондация с обществено полезна дейност "Галерия 10 – Център за изкуства". Фондацията ще работи приоритетно в областта на изкуствата като едни от основните й цели са: „Да създава подходяща творческа среда за проявление на скритите творчески заложби у всеки човек - хармонизиране на личността чрез творчество. Да поощрява и развива дарбите на деца и младежи в областта на изкуствата, като организира обучения в различните сфери на изкуствата и предоставя възможност за тяхната изява. Да открива, подпомага и развива таланта на деца и младежи в неравностойно положение в областта на културата, изкуството, науката и спорта.”
      

◊ В ПРОГРАМАТА

. На 10 октомври "Галерия 10" отваря врати за всички любители на изкуствата. Пространството на галерията се предоставя на любителите на изобразителното изкуство, които искат да се запознаят, да видят процеса на създаване на една творба и/или искат сами да сътворят такава. 

Заповядайте в "Галерия 10", където, на фона на творбите на изтъкнати и доказали се български автори, ще направим демонстрация и експерименти на различни техники в изобразителното изкуство. Всеки, който има желание да нарисува нещо сам, е добре дошъл при нас, нека да си вземе материалите и да рисува заедно с нас. В рамките на няколко дни ще направим демонстрации на различни техники, с различни материали – графика, живопис с маслени (акрилни) бои, комикси и акварел. Демонстрациите ще се провеждат и представят от художници и преподаватели в съответната област.
   
Неформална група Аморфа е младежка формация от ентусиазирани и вдъхновени млади хора, жадуващи да популяризират своето изкуство. Те ще представят техниките - графити, боди арт и стрийт арт.
     
Не сме забравили и почитателите на литературата и музиката.
     
. На 22 октомври 2010 г. в галерията ще се проведе среща с Людмил Станев и изявени млади творци на литературното творчество от IV ЕГ "Фредерик Жолио-Кюри" – Варна. Людмил Станев е български писател, публицист, сценарист, медик по образование. Автор на книгите „Няма такава книга“, "Неприятният татарин“, „Ненакърнимо“, „Малка нощна приказка“ „Приятели мои“.
   
. За любителите на поп музиката на 27 и 29 октомври 2010 г. ще представим младите талантливи изпълнители от класа на Мила Маврова. Тя е изявен вокален педагог по класическо, поп и джаз пеене, преподавател в Шуменския университет „К. Преславски”, Председател на фондация „Арт МК” за подпомагане на млади таланти в областта на изкуството и културата, носител е на много международни награди. Нейни възпитаници представят българската певческа школа блестящо на национални и международни конкурси, имат спечелени 12 награди „Гран При” (Grand Prix), което е един своеобразен рекорд за България. Едни от изявените талантливи нейни ученици са Косара Цонева, Шанел, Розалия Богданова и много други, като някои от тях ще вземат участие в концертите в "Галерия 10".

Вратите на "Галерия 10" са отворени за всички любители на изкуството. Заповядайте при нас да се насладите на таланта на младите творци и да прекарате няколко часа в приятната атмосфера на галерията с тяхното творчество.

Адрес на "Галерия 10" - гр. Варна, бул. „Ген. Колев” 54, етаж 6
Работно време: от понеделник до петък от 14 часа до 19 часа. През останалото време по предварителна уговорка.


Изказваме сърдечни благодарности за отзивчивостта на всички, които приеха да участват в инициативата "Изкуството в нас".


Автор:
Диана Йовчева, Наташа Неделчева
Публикация:
09.10.2010 г. 16:12
Посетено:
2192
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/10866-izkustvoto-v-nas-initsiativa-na-galeriya-10-varna