Празници / фестивали

Нощ на музеите и галериите, 24+25 септември

Изберете своята нощ!

◊ СЪБИТИЕТО

За шести пореден път в Пловдив ще се проведе традиционната Нощ на музеите и галериите. Тази година програмата е организирана в две вечери – 24 и 25 септември (петък и събота) и е разпределена в три теми: „Музеи и галерии” (24 септември), „Култ. и клуб” (25 септември) и „Градска среда” (в двата дни).

Нощта вече е съвсем близо! Тя ви очаква с наситена двудневна програма. За да бъде пълноценно изживяването ви, екипът на Нощта препоръчва да направите предварителен план какво желаете да посетите.


◊ И ОЩЕ

На място в Пловдив може да посетите ИНФО ПУНКТА, където ще намерите информация за всичко, което ви интересува за Нощта. Павилионът е разположен на ъгъла на улиците „Отец Паисий” и „Станислав Доспевски” до Градска художествена галерия. Той работи всеки ден от 11:00 до 21:00 часа, а на 24 и 25 септември ще е отворен до 2:00 след полунощ. Там може да получите и най-подробната и ясна КАРТА на града, с отбелязани обектите, участващи в Нощта, както и ИНФОРМАЦИОННИЯ КАТАЛОГ, който ще бъде разпространен и по всички останали локации. Каталогът в pdf формат можете да изтеглите и от уеб сайта на Нощта. Той се състои от 80 страници с полезна информация по дни за локациите, участниците и събитията на български и английски език. Трите основни програми, както и събитията за деца, са обозначени в различни цветове. В него има и две карти за всеки от дните, където са означени всички локации на програмата.

Освен информация, Инфо Пунктът предлага и разнообразие от СУВЕНИРИ. За да имате спомен от Нощта, може да избирате между тениски, торбички, столчета, значки и кибритени кутийки, специално изработени за Нощ 2010 и носещи нейната визуална идентичност.

За по-бързото, удобно и забавно придвижване ще работи ВЛАКЧЕ, което ще се движи по маршрут, позволяващ обхождането на максимален брой локации за кратко време.

За да се ориентирате по-лесно, местата, свързани с различните програми, ще бъдат обозначени с флагове в различни цветове - зелено за програма „Музеи и галерии”, виолетово за програмата в градска среда, цикламено за програма КУЛТ. И КЛУБ, обединяваща институции, книжарници, клубове и неформални арт пространства.

По време на Нощта създайте ваша собствена документална фото- или видео-история, придружена с текст и това може да е повод да получите награда. За целта участвайте в конкурса 36 ЧАСА - ФОТО / ВИДЕО СТОРИ като документирате и разкажете своята нощна история. Конкурсът е обявен от Фондация "Отворени изкуства", базов oрганизатор на „Нощ на музеите и галериите – Пловдив”. Наградите са Ipod и Мобилен телефон Nokia E55. Крайният срок за участие е 15 октомври 2010, а резултатите ще бъдат обявени на 10 ноември.

В края на Нощта, замаяни от приятните изживявания, но готови за още забавления, може да се включите и в Официалното АФТЪР ПАРТИ от Living Museum, което започва на 25 септември в 1:00 след полунощ на територията на Тютюневия склад на ул. „Иван Вазов”.

На 24 септември (петък) между 18:00 и 01:00 часа ще бъдат затворени за автомобилно движение подстъпите към Стария Град, Капана и цялата улица „Отец Паисий”. На 25 септември (събота) ще бъде затворена долната част на „Отец Паисий” от пресечката с ул. „Патриарх Евтимий” до края на улицата.

Тази година ще имате възможност да споделите впечатлението си от събитието с организаторите на Нощта Фондация "Отворени изкуства", попълвайки специално изготвена анкета. Социологическото проучване ще се проведе от студенти в Пловдивския университет и агенция Скала.

НОЩТА Е ВАША! НАСЛАЖДАВАЙТЕ Й СЕ!

Автор:
Open Arts Foundation
Публикация:
24.09.2010 г. 13:47
Посетено:
2041
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/10752-nosht-na-muzeite-i-galeriite-24-25-septemvri