Празници / фестивали

Месец на Британската култура в Столична библиотека

Част от проекта „Парад на културите 2010”

◊ СЪБИТИЕТО

На 16 септември, четвъртък, от 18.00 ч., в Столичната библиотека Н. Пр. Стийв Уилиамс ще открие Месеца на британската култура. Ще присъстват Тони Бъкби - директор на Британски съвет и Христо Ангеличин - заместник-кмет на Столична община.

• Изложбата „Дарвин СЕГА” на Британски съвет, адресирана към ученици и студенти ще представи доц. Алекси Попов - директор на Национален природонаучен музей при БАН. Експозицията отразява живота на Чарлз Дарвин, неговите идеи, основополагащата му теория за произхода на видовете и обяснява как те продължават да влияят на съвременните изследвания в областта на биологията и медицината. 
  
• За модерната британска литература и интереса на българския читател към нея ще говори Боряна Джанабетска от издателство „
Еднорог”.

Момчешката група „Скрийм” от Италианския лицей в Горна баня ще свири английски рок. 


◊ В ПРОГРАМАТА

В рамките на Месеца на британската култура са предвидени изложби, прожекции на филми на BBC и National Geographic, представяне на книги, литературни четения, както и безплатни курсове за писане на CV, презентации на университети в Обединеното кралство.
За лондонската атмосфера на откриването са се погрижили Beefeater Gin.

Месецът на Британската култура е част от проекта  „Парад на културите 2010”, който се реализира с финансовата подкрепа на програма „Култура” на Столична община.

По нов мултижанров начин Столична библиотека се опитва да представи литературното богатство на европейските страни. В сътрудничество с чуждестранните институти и посолства се насърчава обмена на творчески идеи и се фокусира вниманието на читателите върху общочовешки теми и проблеми.

Welcome в Столична библиотека.

Пълна програма:
www.libsofia.bg
www.britishcouncil.org

Автор:
Мария Томова
Публикация:
16.09.2010 г. 14:47
Посетено:
2658
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/10701-mesets-na-britanskata-kultura-v-stolichna-biblioteka