Празници / фестивали

Sofia Dance Week прави академия по танци от 13 до 16 септември

Безплатните уроци почват в 18:30 на Лятната сцена в софийската Борисова градина

Sofia Dance Week прави академия по танци от 13 до 16 септември


◊ СЪБИТИЕТО

Международният фестивал за съвременен танц "Sofia Dance Week" започва да подгрява за второто си издание с безплатни уроци по танци на Лятната сцена в Борисовата градина.

Всяка вечер от 13 до 16 септември в Sofia Dance Week Academy най-добрите инструктори в София ще показват как се танцува хип хоп, български народни танци, арабски танци и салса. Началният час на уроците е 18:30. Всеки ден най-добрите танцьори ще получават билети за спектаклите на фестивала.


◊ ПРОГРАМАТА

13 септември
Хип хоп със Street Dance School The Center

"Street Dance School The Center” е най-голямото и популярно училище за съвременни хип хоп танци в България. The Center преподават своите танци в градовете София, Варна, Пловдив, Русе, Велико Търново, Стара Загора, а от края на септември и в Русе. За осемте години, от които училището съществува, има представени 11 авторски танцови спектакъла на сцени в цяла България. Школата е многократен шампион във всички състезателни хип хоп категории.

14 септември
Български народни танци с преподаватели от школа „Фолклорика”

Школа по народни танци „Фолклорика” е създадена през март 2006 г. Целта на ръководителите на школата е да съхраняват и популяризират българските фолклорни танци, чрез качествено обучение на деца и възрастни. Обучението се извършва в 6 нива – от начинаещи до напреднали, а за любителите на сценичните изяви – има и ансамбъл. В школата се изучава и народно пеене. „Фолклорика” има 8 филиала на територията на София, Костинброд и Божурище. Танцьорите на школата участват в множество фестивали, концерти, конкурси и надигравания в страната и чужбина.

15 септември
Арабски танци с Милена и Невяна от Школа по арабски танци „Алима”

Школа “Алима” е създадена през 2007 година. В нея се изучават арабски танци, символиката на движенията, медитативната страна на танца, дълбокия му смисъл, неговата история, както и ефекта от отделните движения върху тялото и психиката.

16 септември
Салса с Лили и Евгени от танцов клуб „Паланте”

Танцов клуб “Паланте” е школа по салса и латино танци в София, основана от Евгени и Лили, шампиони на България по салса, 4-ти в Европа, и полуфиналисти от последното Световно първенство по салса. Евгени и Лили са най-младата двойка инструктори на българската салса сцена, като само за 2 години съвместна работа са представили България на над 20 международни фестивала по салса като инструктори, шоу-изпълнители и състезатели.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
13.09.2010 г. 14:25
Етикети:
Посетено:
1835
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/10678-sofia-dance-week-pravi-akademiya-po-tantsi-ot-13-do-16-septemvri