Празници / фестивали

Виртуална разходка из седемте сцени на "Spirit of Burgas"

Над 100 изпълнения ще озвучават бургаския плаж и морската градина от 13 до 15 август

Виртуална разходка из седемте сцени на "Spirit of Burgas"


◊ СЪБИТИЕТО

По-малко от месец остава до третото издание на музикалния фестивал „Spirit of Burgas”. Между 13 и 15 август на Централния плаж на Бургас и в Морската градина ще се чуят над 100 изпълнения върху 7 сцени.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА СЦЕНИТЕ

Основна сцена

„The Prodigy” ще са хедлайнерите на основната сцена на 13 август, подгрявани от българската банда „Gravity Co.” и от пионерите на електро-рок-амбиента „Apollo 440”.

Признатият за най-добрия в дръм-енд-бейса DJ Andy C ще се качи на основната сцена след полунощ, заедно с MC GQ, подкрепени от Acidtrip, Konspirator и Mocks.

Гвоздеят на 14 август ще е концертът на „Unkle”, предшествани от някогашния фронтмен на „House of Pain” – носителят на „Грами” Everlast и родната група „Остава”. След полунощ на денс арената на основната сцена ще се качи DJ Shadow, подкрепен от лайв на турското трио „Solardip” и сет на Chaves.

Мулти-сетивното шоу на „Gorillaz Sound System” (DVJ) ще е основният акцент на 15 август. „D2” ще стартират вечерта, последвани от Serj Tankian. Финалът на основната сцена ще бъде даден от изобретателя на скреча - хип-хопъра Grandmaster Flash.


„Уикеда” и Светльо & The Legends на рок сцената „Jack Daniel`s”

Неизменната за фестивала рок сцена „Jack Daniel`s” и тази година ще остави отпечатък върху топлия бургаски пясък. В първата вечер там ще се изредят Бичето, „Vendetta”, „Last Hope”, „A-Moral”, „Sickflag” и „D.S.O.L.”.

Във втората вечер градусът ще се повиши с „Уикеда”, Светльо & The Legends, „Отряд 13”, „Kartzer”, „Booze Brothers” и „Default”.

На финалната права ще застанат британците „O`Kasan” и италианските „BANDITI”, подгрявани от „Urban Grey”, „Vrani Volosa” и „Smallman”.


„Ревю” и „Кокоша глава” на сцената „НА ТЪМНО”

Ъндърграундът си има запазено място на сцената „На тъмно”, където първите акорди ще бъдат изсвирени от „Ogi23”, последвани от  „Independent”, бандата на Doctors Gogo, „Sub Zero Farm”, „Q-Check” и за десерт – „La Muchedumbre”.

Веселбата на тази сцена ще продължи на 14 август с „Oратница”, „Samba band” и DJ Dharba.

На 15 август на тъмно ще влязат „Аборт”, „Нови цветя” и „Кокоша глава”. А „Ерекция” и „All Inc.” ще предшестват същинския финал тук, отреден на „Ревю”.


Електронна музика на сцената „GO Dutch”

Електронната сцена също има свое представителство на територията на „SPIRIT of Burgas” и той е с холандско участие в лицето на Boris Werner, Robert Powlson и „Lauhaus” на 13 август.

Запазено място за своите сетове на 14 август имат Anonym, Esther Duijn и Carlos Valdez.

А последната вечер е време за шоуто на David Labije, Quazar и Dorine Dorado.


Реге и рага сцена „ZioN LionZ”

Реге и рага до зори ще звучи на една от сцените на „SPIRIT of Burgas”. „Zion LionZ” са домакините в лагера на карибската музика и култура. Техни гости са „Africandro”, „Melody Roots”, „SenI”, „Jahmmy Youth” и „Zafyah” в първата фестивална вечер.

Във втората вечер „Invoke” и „Dopotamix Soundpista” ще подгряват концерта на „JaGWaR”, а продължението ще е за Ragga One feat. Zigg и „Melody Roots”.

В третата вечер „ZionLionZ” ще посрещнат на своята сцена „Daft Dub”, „Skiller” и King BDJ.


Още сцени има

Вдясно от входа на фестивалното градче ще е разположена сцената „Blues & Jazz”, а изненадата на SPIRIT of Burgas тази година ще е сцената „Performer`s Arena”.
Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
21.07.2010 г. 17:32
Етикети:
Посетено:
2036
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/10480-virtualna-razhodka-iz-sedemte-stseni-na-spirit-of-burgas