Празници / фестивали

Международен фолклорен фестивал „София” 2010

Участват състави от България, Алжир, Грузия, Сърбия, Казахстан, Литва, Черна гора, Гърция и Украйна

◊ СЪБИТИЕТО

От 15 до 19 юли Столична община организира третото издание на Международния фолклорен фестивал „София 2010”. Събитието е част от календара с културни събития на Столична община и протича под патронажа на Председателя на Столичния общински съвет г-н Андрей Иванов.


◊ ПОВЕЧЕ

На основната фестивална сцена пред Националния дворец на културата, както и на сцени в парка „Заимов”, Борисовата градина и в Районите Панчарево и Банкя публиката ще се запознае с музикалните и танцови традиции на държавите-гости - Алжир, Грузия, Сърбия, Казахстан, Литва, Черна гора, Гърция и Украйна. Проявите протичат на открито и са безплатни за всички желаещи да ги посетят. Организаторите искат да създадат истински празник за жителите и гостите на София, предлагайки пет дни красота, багри и ритми, неподвластни на времето.

Студентски фолклорен ансамбъл „Зорница”, фолклорен ансамбъл „Балкан”, фолклорен танцов състав „Бобовица”, фолклорен състав „Веселие” при Дома на транспортните работници, танцов състав „Лодос”, ансамбъл „Люлин”, танцов състав „Будители” към 144. СОУ и фолклорен състав „Панчарево” са българските участници в петдневния танцов маратон.

Фестивалът ще започне на 15 юли с шарено дефиле от пл. "Света Неделя" по бул. "Витоша" до НДК, с начало 18.30 ч. В 20.00 ч. са официалното откриване и тържественият концерт пред НДК, с участието на всички групи. На 16 юли, от 11.00 ч., в Столична община ще започне официалната среща на участниците и организаторите на Фестивала, които ще бъдат поздравени от Председателя на Столичния общински съвет г-н Андрей Иванов.

Фестивалната програма включва училище по танци на народите, надигравания, концерти, дефилета и лекции.
Автор:
Организаторите
Публикация:
15.07.2010 г. 12:05
Посетено:
2244
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/10459-mezhdunaroden-folkloren-festival-sofiya-2010