Празници / фестивали

Sonisphere пътеводител за метъл читатели

Какво казаха музикантите от „Rammstein”, „Stone Sour”, „Megadeth” и „Slayer”

Sonisphere пътеводител за метъл читатели


◊ СЪБИТИЕТО
 
Броени дни остават до фестивала Sofia Rocks Powered by Sonisphere, който ще се проведе на 22 и 23 юни на националния стадион „Васил Левски”. И макар че другата седмица музиката ще владее сърцата и умовете ни, сега можем да прочетем какво са споделили пред медиите някои от музикантите.


◊ ИНТЕРВЮТАТА
 
Christoph “Doom” Schneider от „Rammstein”: 
Провокацията е нашето естествено състояние

 
Много медии и фенове не разбират правилно провокациите ви, от което следват абсурдни обвинения. Какво в крайна сметка е провокацията за вас - нещо задължително и естествено за „Rammstein” или просто средство за привличане на внимание?

Трудно е да се отговори на този въпрос. Да, това при всички случаи е нещо задължително и естествено за групата. Това е, нека така да се изразя, една от нашите колони, върху която градим всичко останало. Ние правим твърда музика и смятаме, че тя трябва да се комбинира с провокативни текстове. Това не е нищо ново. Много групи са го правили в миналото. С тези неща сме имали доста проблеми в Германия, защото там разбират текстовете ни едно към едно.

Да, може би наистина на повечето места в света не разбират точно какво искаме да кажем, но го усещат. Това трябва да е и причината да станем популярни на толкова много места. Нямам точен отговор защо това наистина се е случило. Както казах, в доста от случаите да сме провокативни идва по някакъв напълно естествен начин за групата. Но понякога самите ние смятаме, че задължително трябва да използваме провокацията. Защото ние сме „Rammstein” – трябва да ставаме все по-твърди и по-твърди в музиката и текстовете си. Понякога аз не харесвам това. Но все пак трябва да изпълним и някакви очаквания, каквито феновете ни имат към нас. Когато обаче правиш подобни неща твърде дълго време, те започват да се случват по естествен начин. Щом започнеш да правиш поредните песни, поредните клипове и поредната концепция, щом решиш, че е дошло време да надскочиш дори себе си, тогава си казваш, че трябва да направиш всичко поне толкова добре, колкото си го правил в миналото си. Стараеш се да избутваш нещата все по-нагоре. Към върха.

(Christoph “Doom” Schneider от „Rammstein” пред „Metal Katehizis”)

 
Вокалът на „Stone Sour”:
Три нови парчета в София

 
Три нови парчета на бандата ще чуем в София, обеща лично вокалът на
„Stone Sour” Кори Тейлър в ефира на Z-Rock радио. На въпроса какво мисли за феста и останалите групи, Кори отговори така: „Харесвам европейските фестивали точно заради разнообразието. Най-важното е феновете да се забавляват!”
 

Басистът на „Megadeth” David Ellefson:
Тъкмо сега е моментът Голямата четворка да се събере


На въпроса кои парчета ще са в сет листа на 22 юни, басистът и един от oснователите на „Megadeth” David Ellefson каза на живо в ефира на Z-Rock радио, че ще има много парчета от албума „Rust In Peace”, също от новия албум „Endgame”, както и всички най-любими парчета на феновете. По отношение на реда на излизане на сцена на бандите от Голямата четворка, Ellefson беше много категоричен: „Това е идеалният момент за нас. Хората тъкмо са се разпили!”

За радио Star FM басистът каза още: „Сега е най-подходящото време за събирането на Голямата четворка на траш метъла – през 80-те бандите твърде много си приличахме, а сега всеки е установил името си, всички сме супер характерни. Идваме и ще бъде зверско!”

 
• „Slayer”:
Гответе се за страховито шоу с четири от най-силните метъл групи в света на една сцена

 
Кери Кинг и Дейв Ломбардо от „Slayer” в ексклузивни интервюта за български медии вчера потвърдиха, че метъл силата ще ни залее мощно на фестивала Sofia Rocks Powered by Sonisphere. На въпрос на „Metal Katehizis” за реда, в който ще се качат на сцената четирите банди от Голямата четворка на траш метъла, Кери каза още: „Някои банди просто заслужават да свирят последни – така е редно. „Metallica” е една от най-големите групи на планетата и би било безсмислено „Slayer” да се качат на сцената след тях.”

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
16.06.2010 г. 17:37
Етикети:
Посетено:
1302
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/10275-sonisphere-patevoditel-za-metal-chitateli