Празници / фестивали

Кинофестът в Балчик "разлепи" тениски вместо плакати

Остават броени дни до началото на фестивала на 19 юни

Кинофестът в Балчик "разлепи" тениски вместо плакати


◊ ПЛАКАТНО

Вместо традиционните хартиени плакати върху местата за лепене в София са разположени бели тениски с имиджа на 8-мото издание на фестивала „In The Palace” в Балчик. Идеята за „разлепването” на тениски вместо плакати на разрешените за това места се случва за първи път.

Върху бялата тениска в няколко ярки цветове са изрисувани различни символи – метафори на живота, любовта и страстта. Вероятно най-необходимите неща за лятото. Сред рисунките се виждат слънце, риба, презерватив, слънчеви очила. Създадени в почти графитна, улична стилистика, символите върху тениските вече се превърнаха в тема на спорове най-вече заради смисъла на символите върху тях.

Реакциите на минувачите по улиците са изненадващи не по-малко от действията им. На много от местата, където са тениските с визията на
„In The Palace”, хората се събираха и обсъждаха какво точно да правят, имат ли право да се взимат или се купуват. Други минувачи не само, че взимаха, но и се връщаха за още, а трети се опитваха да ги премерят по най-необичайни начини.


◊ ПРИПОМНЯМЕ

Международният фестивал "
In The Palace", съставен от "Film Palace fest" и "Music Palace Fest", ще се състои в Балчик от 19 до 26 юни 2010.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
14.06.2010 г. 13:20
Посетено:
1460
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/10259-kinofestat-v-balchik-razlepi-teniski-vmesto-plakati