Празници / фестивали

Месец на руската култура в Столична библиотека

В рамките на проекта „Парад на културите - 2010”

◊ СЪБИТИЕТО

На 9 юни (сряда), от 18.00 ч. в Столичната библиотека ще бъде открит официално Месец на руската култура.

Посланикът на Русия в България Н. Пр. Юрий Исаков и Директорът на Столична библиотека Михаил Белчев ще открият фотографската изложба „Золотое кольцо” и експозиция от руски книги от фонда на „Редки и ценни” издания.

Всички приятели на руската литература и култура ще могат да се насладят на музикалното изпълнение на Лидия Тарасова – драматично сопрано, и доц. Наталия Тетерина – акомпанимент на пиано и любимата на всички група „Грамофон”.


◊ ОЩЕ

През целия Месец на руската култура са предвидени разнообразни прояви – прожекции на филми (“Диамантената ръка” с участието на Юрий Никулин; “Таборът отива към небето”; “Свой среди чужих, чужой среди своих” на Н. Михалков), изложби на книги, дискусии.

Какво чете в момента Н. Пр. Юрий Исаков и други въпроси, свързани с книгите, може да разберете от електронния бюлетин на Столична библиотека, посветен на Русия.

• На 24 юни (четвъртък), от 18.00 ч., в зала „Надежда” на Столична библиотека доц.
Георги Лозанов и режисьорът Стоян Радев ще разсъждават върху предизвикателството да разбираш и поставяш Достоевски. Студенти от НАТФИЗ ще представят монолози от романа „Идиот”.

Месецът на Руската култура в Столична библиотека се провежда в рамките на проекта „Парад на културите - 2010”, финансиран от Програма „Култура” на Столична община. Това са само две събития от програмата, която в пълен вариант ще намерите на сайта на Столична библиотека www.libsofia.bg

Автор:
Мария Томова
Публикация:
09.06.2010 г. 16:49
Посетено:
1551
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/10207-mesets-na-ruskata-kultura-v-stolichna-biblioteka