Празници / фестивали

Представят визуалната идентичност на София в последния ден на Sofia Design Week

Лятно кино, семинар и музикално парти закриват фестивала

Представят визуалната идентичност на София в последния ден на Sofia Design Week
Фотография: "Saruyama Islands" от колекцията на "Moroso"


◊ 10 ЮНИ, ДЕН ПРЕДПОСЛЕДЕН

За първи път тази година в рамките на
Sofia Design Week ще се проведе лятно кино. Прожекцията стартира точно в 22:00 часа в Двора на НХА. Селекцията е  озаглавена More or Less и е дело на световния лейбъл за късометражно кино и анимация Future Shorts. В рамките на лятното кино ще се прожектират 11 анимации. Сред филмите се откроява “Аз срещнах Моржа” – историята на 14-годишно момче, което се осмелява да влезе в хотелската стая на Джон Ленън през 1969 в Торонто и да го интервюира. Филмът е с автентичния саундтрак от това интервю и е носител на шест награди за късометражно кино, плюс номинация за Оскар през 2008.

Зад пулта в четвъртък ще застане DJ Dessy Messy.


◊ 11 ЮНИ, ДЕН ПОСЛЕДЕН

Малко преди закриването на дизайнерския фестивал ще се проведе семинар, воден от интердисциплинарния международен екип „Integral”. В рамките на дискусията ще бъдат показани резултатите от уъркшопа, озаглавен „Sofia Visual Identity”. Целта на този необичаен 24-часов непрекъснат уъркшоп (от 12 часа на обед на 10 юни до 12 часа на обед на 11 юни) е да изследва София и нейната визуална идентичност. Всеки от 4-те члена на международния екип Integral ще води група от участници, която цяло денонощие ще търси решение на въпроса как столицата ни се отличава от други европейски градове.

Световноизвестната диджейка Eva Gardner, чиято запазена марка е смесването на хаус, соулфул, даунтемпо и джаз, ще закрие второто издание на Sofia Design Week с грандиозно парти в Двора на НХА в петък, 11 юни, 19 часа.
Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
09.06.2010 г. 15:11
Посетено:
1319
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/10204-predstavyat-vizualnata-identichnost-na-sofiya-v-posledniya-den-na-sofia-design-week