Празници / фестивали

Metallica, Slayer, Megadeth и Anthrax се събират за Sonisphere Festival у нас

Голямата метъл четворка на 22 юни в София

Metallica, Slayer, Megadeth и Anthrax се събират за Sonisphere Festival у нас


◊ СЪБИТИЕТО

Първото издание на Sofia Rocks Powered by Sonisphere ще се проведе на 22 и 23 юни на националния стадион „Васил Левски”. Концертите на Metallica, Slayer, Megadeth и Anthrax ще се излъчват през сателит в кино салоните по цялата планета. Четирите групи никога до този момент не са свирили заедно на една сцена.


◊ МНЕНИЯ

Ето какво казват и самите музиканти от Голямата четворка за предстоящите фестивални концерти:

Lars Ulrich от Metallica: “Кой би си помислил преди повече от 25 години, че Голямата четворка на траш метъла не само все още ще е наоколо, ами и че ще е по-популярна отвсякога? Че ще прави концерти заедно? На стадиони в цяла Европа? А на всичкото отгоре и че всичко това ще се прожектира в кино салоните на High Definition??!!. Правим го, дръжте се!”

Китаристът на Anthrax Scott Ian: “Мамка му, не стигаше, че е толкова яко, че забиваме заедно цялата Голяма четворка, ами сега ще ни дават и в кината! Метъл в кино салоните, евала! Неописуемо е колко много значи това за метъл общността по целия свят. Купете си билети и се подгответе за хедбенгинг!”

Kerry King от Slayer: “Не мога да повярвам, че това не се е случило преди 15 години! Феновете най-накрая ще получат това, което искаха. И мисля, че това е зверовито страхотно!”

Dave Mustaine от Megadeth: “Магнитудът на това събитие все още не е изчислен точно. Ужасно съм развълнуван да знам, че хората по цялата планета ще могат да отидат в кино салоните и да преживеят най-великия лайн-ъп възможен в цялата световна история на хеви метъла!”

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
08.06.2010 г. 16:17
Етикети:
Посетено:
1440
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/10182-metallica-slayer-megadeth-i-anthrax-se-sabirat-za-sonisphere-festival-u-nas