Празници / фестивали

На живо от парка

Park Live Fest е от 18 до 20 юни в София

На живо от парка


◊ СЪБИТИЕТО

Park Live Fest ще има своето второ издание тази година от 18 до 20 юни. Организаторите са се зарекли да превърнат тези дати в традиционни за музика на живо в парка. Тази година на фестивала ще свирят „Groove Armada”, “Gotan Project” и “Morcheeba”. Мястото е различно – парка на Летище София, Терминал 2.


◊ АРХИВ

Първото издание на Парк Лайв Фест през 2009 г. ни срещна с „Tricky”, „Roots Manuva”, „Lamb” и много други. Дестинацията беше Колодрума в Борисовата градина.

Парк Лайв идеята обаче е още от 2005 г., но подгряването за истинския фест продължава цели 4 години с множество клубни събития с участието на Jazzanova, Bebel Gilberto, Kid Koala, DJ Krush, Roisin Murphy, DJ Cam, Etienne de Crecy, Natalie Williams, Koop, Richard Dorfmeister, Rob Birch от Stereo MC’s, Alex Gopher, Cassius, Alice Russell и Nightmares on Wax.

ParkLive бе номиниран за най-добър малък фестивал в Европа за 2009 г. в престижните класации UK Festival Awards и European Festival Awards.


◊ ИЗЛЕТИ ДО ПАРКА

Тази година Парк Лайв си сменя парка и отива до летище София, Терминал 2. Дотам се стига с „летищния” автобус 284, който тръгва от Орлов мост. Последният автобус в посока парка на летището е около 23 часа, а връщането към центъра започва в 5:20 часа. Ако няма задръстване на Цариградско, пътуването отнема 15 минути. С автобус до парка е левче, с лицензирано такси – не повече от 12 лева. За фестивалните фенове с лични коли има безплатен паркинг до Терминал 1. Паркингът до Терминал 2 е платен.


◊ ХЛЯБ И ЗРЕЛИЩА

Парк Лайв са осигурили зона за храна и напитки за всички гладни и жадни. За спортните фенове ще има и зона с телевизори, все пак тогава ще тече и световното по футбол.


◊ СКЕЙТ ЛАЙВ

В големите паркове има място не само за музика, но и за скейт демонстрации. Специална зона за скейтъри ще има на терена на Парк Лайв 2010, която ще включва и полеви магазин.


◊ БИЛЕТИ

Билетите за трите дни струват 80 лева, а за един фестивален ден - 45 лева. Фестивалният ден започва и свършва по светло.

В деня на фестивала билетите ще са малко по-скъпи: пълен фестивален билет: 90 лв., еднодневен билет: 55 лв.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
03.06.2010 г. 17:16
Посетено:
2316
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/10145-na-zhivo-ot-parka