Празници / фестивали

"Mellow Music Festival" отвътре – нощ 2

Рекордьор на Гинес, лондонски фармаколог и още 1000 имена ще свирят на сцената

"Mellow Music Festival" отвътре – нощ 2


◊ СЪБИТИЕТО

Борисовата градина в София се препълни със стотици млади хора на 27 май вечерта, в първия ден от „Mellow Music Festival” - по пейките, на тревата и ходещи насам-натам. „Мелоу” се превърна в най-големия ходещ и свирещ Facebook в София, където на всеки ъгъл, под всяко дърво и на всяка опашка за пуканки и бира срещаш приятели, познати, колеги, бивши гаджета, бъдещи…


◊ МУЗИКАНТИ

Седемдесетарско диско, шейсетарски геридж рок и хаус от деветдесетте могат да се чуят в музиката на датчаните от „WhoMadeWho” - Tomas Hoefding (бас/вокал), Jeppe Kjellberg (китара/вокал) и Tomas Barfod (барабани). Скандални могат да бъдат наречени досегашните им три албума и видеоклиповете към песните.

Един рекордьор на Гинес ще излезе на софийска сцена тази вечер – „Gonzales”. Рекордът му е за най-дълъг соло концерт – 27 часа, 3 минути и 44 секунди. В дискографията му има три албума: „Gonzales Uber Alles“ (2000), „Solo Piano“ (2004) и „Soft Power“ (2008).

Буги хаус и глитч хоп дъбстеп прави 23-годишният студент по фармакология от Лондон Сам Шепърд. Или по-известен като „Floating Points”.

Някъде в ранната съботна сутрин на сцената на „Мелоу” ще излязат Ники и Марго от „1000names” („1000 имена”).

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
28.05.2010 г. 16:29
Посетено:
1446
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/10088-mellow-music-festival-otvatre-nosht-2