Празници / фестивали

"Mellow Music Festival" отвътре – нощ 1

Идват три безсънни музикални нощи от 27 до 29 май

"Mellow Music Festival" отвътре – нощ 1
Фотография: „The Phenomenal Handclap Band”


◊ СЪБИТИЕТО

На 27 май около 22:30 часа в Интер Експо център се открива първата нощна сцена на „Mellow Music Festival”. Еднодневният билет е 20 лв., а за целия фестивал - 40 лв. Продават се в мрежата на "Евентим". На входа е малко по-скъпо.

Безплатната сцена на фестивала е от 18 до 22 часа до Езерото с лилиите в Борисовата градина.


◊ МУЗИКАНТИ

Първи на сцената ще излязат „тихите селяни” Джоел Мартин и Мат Едуардс (aka Radio Slave) от „Quiet Village”. Тяхната музика е вдъхновена от старата италианска филмова музика, малко позабравени съкровища от музикалната библиотека на ВВС, диско преработки, acid rock звуци…  Джоел и Мат ще направят истинско аудиовизуално „филмово” шоу.

„The Phenomenal Handclap Band” идва от Ню Йорк през 60-те и 70-те години на 20. век. Долитат у нас не с машина на времето, а с диско, електроника и хип хоп, смесени „феноменално”. Осем музиканти ще излязат на сцената в София, но бандата се заформя благодарение на Daniel Collás и Sean Marquand.

Берлинчаните от „Jahcoozi” имат вече три издадени албума. Работили са с прочутите „Buraka Som Sistema”, „Modeselektor” и „Anti Pop Consortium”. Триото се състои от Sasha Perer, Robot Koch и Oren Gerlitz.

Някъде между късна нощ и ранна сутрин на сцената ще излезе Стийв Гудман, или „Kode9”. Като „Kode9” музикантът твори в т.нар. стил „дъбстеп”, а когато е просто Стийв води лекции за новите медии и звук в Университета на Източен Лондон.


◊ ПОДРОБНОСТИ

Повече за програмата на „Mellow Music Festival”, както и някои от парчетата на гостуващите музиканти, може да откриете на официалния сайт: http://mellowfestival.com

Автор: Момчил Цонев
26.05.2010 г. 15:52
Посетено: 1352
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/10074-mellow-music-festival-otvatre-nosht-1