Изложби

55 години "Старинен Пловдив" - откриване на изложба на 1 април 2024 г.

Документалната фотоизложба „Преоткрита пътека към един български свят" е посветена на 55 години от основаването на Общински институт „Старинен Пловдив"

55 години "Старинен Пловдив" - откриване на изложба на 1 април 2024 г.

◊ ПОКАНА

Екипът на Общински институт „Старинен Пловдив" Ви кани на откриването на изложбата „Преоткрита пътека към един български свят"

1 април 2024 г. (понеделник) I 17:30 ч., пл. „Римски стадион"

Документалната фотоизложба „Преоткрита пътека към един български свят" е посветена на 55 години от основаването на Общински институт „Старинен Пловдив". Институтът е създаден през 1969 г. като управление с пионерската мисия да реставрира, обзаведе и експонира възрожденските къщи в архитектурно-историческия резерват със същото име. Изложбата отразява спомени и емоции на съвременници за това емблематично време, а архивните снимки и документи оформят интригуващ разказ за сложния път на институцията „Старинен Пловдив" от учредяването ѝ до наши дни.

Каним Ви да преживеете историята на Общински институт „Старинен Пловдив"!

.............................
Проект на Общински институт „Старинен Пловдив" в партньорство с Община Пловдив, Дирекция „Регионален държавен архив" – Пловдив и Народна библиотека „Иван Вазов" с подкрепата на Холдинг КЦМ 2000 АД.

За актуална информация, новини и събития, свързани с ОИ „Старинен Пловдив", последвайте социалните ни платформи във фейсбук и инстаграм. Детайли може да откриете и в сайта ни тук.

Автор:
ОИ „Старинен Пловдив"
Публикация:
27.03.2024 г. 12:27
Етикети:
изложбагодишнина
документална фотоизложба
„Преоткрита пътека към един български свят"
ОИ „Старинен Пловдив"
Посетено:
269
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/38813-55-godini-starinen-plovdiv-otkrivane-na-izlozhba-na-1-april-2024-g