Изложби

"Глинени истории" - изложба на Изабел Немечек в галерия "Париж"

13 декември 2019 - 07 януари 2020

"Глинени истории" - изложба на Изабел Немечек в галерия "Париж"

 

◊ СЪБИТИЕТО

Галерия „Париж“
представя

Изабел Немечек

„Глинени истории“

Самостоятелна изложба - керамични скулптури

13.12.2019 – 07.01.2020

Откриване: 13 декември 2019, 18-20 часа - ул. "Цар Самуил" 47, София

 

На 13 декември 2019 г. от 18.00 ч. в галерия „Париж“ се открива дебютната изложба на Изабел Немечек под името „Глинени истории“.

Изложбата ще включва около 30 цветни малки скулптури направени от глина, представляващи различни персонажи, които сме срещали най-често в книгите, но понякога и в ежедневието си. Ще си поговорим с „Малкият принц“ или с „Карлсон на покрива“, ще половим риба с един рибар, ще си открием цяла групичка ангели, че даже и едно конче с крилца, ще похвърляме малко хартиени ракети, а след това уморени ще приседнем и ще разтворим книга. По някое време ще дойде кучето да го погалим, а после ще помахаме на Звездоброеца кацнал на една Луна. Това е вълшебният свят на Изабел, която ни разказва своите глинени истории и неусетно ни пренася в други измерения, където всички ние сме само деца и разбира се там няма нищо невъзможно.

Изабел Немечек е архитект и строителен инженер по образование, а като керамик е самоук творец, но точно тази неподправеност и искреност в творбите ѝ ги правят толкова топли и близки до нас. Героите на Изабел някак невидимо отключват стаята, в която сме скрили малкото дете в нас и там се започва един важен и само техен си разговор, който можем само с изумление да слушаме и да си припомним кои сме всъщност ние...

Изложбата може да се види на живо в галерия „Париж“, както и онлайн в сайта на галерията. www.gallery-paris.com 

 

Автор:
Надя Павлова
Публикация:
12.12.2019 г. 14:18
Посетено:
992
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/30655-glineni-istorii-izlozhba-na-izabel-nemechek-v-galeriya-parizh