Изложби

Известни са победителите в конкурса за детска рисунка на тема: „Аз и животните”, на 30 ноември предстои изложба

Над 600 деца от цялата страна и от чужбина се включиха в конкурса на доброволческите организации „Щрьонерхилфе Булгариен” и „Котешки ангели”

Известни са победителите в конкурса за детска рисунка на тема: „Аз и животните”, на 30 ноември предстои изложба

Рисунка на Михаела Видева, 10 г. - Арт школа Чифлигарови – Шумен


◊ СЪБИТИЕТО

Известни са победителите в конкурса за детска рисунка на тема: „Аз и животните”, на 30 ноември предстои изложба

Организаторите на конкурса за детска рисунка „Аз и животните” – неправителствената организация „Щрьонерхилфе Булгариен” (Грижа за бездомните животни) съвместно с доброволческата инициатива „Котешки ангели” отчетоха невероятен успех. Над 600 деца се включиха в конкурса, с много висок отклик от различни градове от страната - 69% от участниците са извън столицата.

„Макар и да сме много ограничени финансово (сами се финансираме, от заплатите си) и да не можем да предоставим материална награда на всички над 600 деца, ние оценяваме и благодарим за любовта, която споделихте с нас”, съобщават организаторите. Затова те са решили да обявят всички деца като лауреати на конкурса и всяко дете ще получи грамота за участие. Отделно предметни награди ще получат децата, за чиито картини е гласувано най-много на страницата на конкурса във фейсбук.

Всички отличени участници могат да бъдат намерени тук.

За да оценят невероятния талант на децата и да разпространят каузата, организаторите ще открият специална изложба на 30 ноември в София в център за обучения "Форабилити", кв. „Изток”, ул. „Акад. Методи Попов” 13 (близо до Парк-хотел „Москва”). Темата на изложбата е "Моят домашен или бездомен любимец" през погледа на участниците в конкурса. Изложбата ще бъде открита в 16.30 ч., а награждаването на участниците ще бъде от 18.30 ч. в същата зала. Наградите ще връчи младата писателка Ваня Емилова, авторка на детската книга „Маслекют на горния етаж“. Децата ще могат да се почерпят със зареждащи сурови, био, веган десерти, осигурени от Roobar за още повече вдъхновение.

Още една чудесна изненада е и отпечатването на благотворителен календар с рисунки на децата за 2017 г. Той ще бъде дарен на Дом за медико-социални грижи за деца „Мария Луиза” в с. Бузовград.

 

Следете страницата на конкурса във фейсбук: https://www.facebook.com/vashakartina/, за да разберете всички изненади, които организаторите са подготвили.

 

* * *

Неправителствената организация „Щрьонерхилфе Булгариен” (Грижа за бездомните животни) сьвместно с доброволческата инициатива „Котешки ангели” е сред доброволческите инициативи, номинирани тази година в традиционния конкурс за най-интересни и ефективни доброволчески инициативи в България на Фондация „Лале”.

Автор:
Доброволческата инициатива „Котешки ангели”
Публикация:
24.11.2016 г. 15:29
Етикети:
изложбаконкурсрисункапомощдецаживотнидоброволци
Доброволческата инициатива Котешки ангели
Щрьонерхилфе Булгариен
Посетено:
2976
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/24667-izvestni-sa-pobeditelite-v-konkursa-za-detska-risunka-na-tema-az-i-zhivotnite-na-30-noemvri-predstoi-izlozhba