Лаборатория

Яна Титова кани всички на онлайн уъркшоп в рамките на Huawei Smartphone Film Festival 2020

На 12 август от 17:00 ч. всеки желаещ ще има възможност да се запознае с режисьорската работа отблизо

Яна Титова кани всички на онлайн уъркшоп в рамките на Huawei Smartphone Film Festival 2020

 

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Преди броени дни стартира второто издание на фестивала Huawei Smartphone Film Festival 2020 за късометражни филми, заснети с Huawei P40 Pro.

До 17 август, понеделник (включително), участниците, които искат историята им да оживее на голям екран, могат да изпратят трийтмънт за късометражен филм на huaweifilmfest@cinelibri.com с обем до 2 страници, 12pt, Arial, придружен от биография и портфолио (ако е налично).

На 12 август от 17:00 ч., на фейсбук страницата на Huawei, всички любители на киното ще могат да научат повече за режисьорската професия и работата на терен от актрисата и режисьор Яна Титова, която е част от тазгодишното жури на фестивала заедно с Александър Станишев и Ваня Николова. Онлайн уъркшопът има за цел да разкрие пред широката аудитория някои от важните аспекти на режисьорската професия, които ще помогнат на желаещите да се занимават с кино да реализират по-лесно идеите си. Участието с трийтмънт не е задължително условие за участие в уъркшопа, т.е. абсолютно всеки, който желае, може да се включи в него онлайн.

В рамките на уъркшопа Яна Титова, една от най-популярните млади фигури в съвременното българско кино, ще засегне следните теми:

  • Ролята на режисьора като медиатор между всички звена в екипа;
  • Значението на добрата атмосферата на терен;
  • Работата на режисьора с актьора;
  • Процес на изграждане на взаимно доверие между режисьор, актьор и екип;
  • Превръщането на сценарий във филм;
  • Как да преведем написаното от нас на езика на киното;

Междувременно Яна Титова и останалите членове на журито очакват да прочетат трийтмънтите на желаещите да вземат участие в Huawei Smartphone Film Festival 2020. Петимата финалисти, които ще станат ясни на 20 август, ще имат възможност да се докоснат до начин на работа, който много световни режисьори практикуват - създаване на кино с камерата на смартфон. Huawei P40 Pro ще бъде на разположение на петимата щастливи участници за работа в периода от 20 август до 15 септември под ценното менторство на всички членове на журито.

Повече за правилата на участие можете да научите в специално отделената секция на сайта atrakcia.bg.

 

Коя е Яна Титова?

Тя е актриса и режисьор, чието име се нарежда сред най-добрите млади актриси и режисьори. Играла е на сцената на Народен театър "Иван Вазов" и Младежки театър "Николай Бинев", снимала се е във филмите "Кецове", "Стъпки в пясъка, "Лов на дребни хищници" и др. Носителка е на награда "Аскеер", Награда за най-добра женска роля на Българската филмова академия, „Златна роза“ за поддържаща роля. Завършва престижния “Талант кампус” - част от паралелните програми на “Берлинале”. Яна е автор и на документалния филм "88MHz", с който печели награда на публиката на фестивала Master of Art. Пълнометражният дебют на Яна "Доза щастие" се превърна в един от най-успешните български съвременни филми, а почитателите на "Откраднат живот" могат да се насладят на работата й не само като режисьор, но и пред камера.

 

Автор:
АртАкция
Публикация:
11.08.2020 г. 19:04
Посетено:
1965
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/31547-yana-titova-kani-vsichki-na-onlayn-uarkshop-v-ramkite-na-huawei-smartphone-film-festival-2020