Срещи

„Литературна София“ от „Етюд-и-те на София“ – изложба и представяне на едноименната книга

На 17 септември фотографът Иван Шишиев ни повежда на литературна разходка из страниците на града

◊ ПОКАНА

„Литературна София“ от „Етюд-и-те на София“ – изложба и представяне на едноименната книга 

И тази година за празника на София 17 септември фотографът Иван Шишиев („Етюд-и-те на София“) е подготвил изненада за жителите на столицата.

Изложбата „Литературна София“ предлага колоритна фоторазходка из страниците на града, като този път се фокусира изцяло върху литературния му облик. Откриването ѝ ще се състои в петък, 18:30 ч., в Cafe 1920 на бул. „Княгиня Мария Луиза“ 60.

По време на събитието ще бъде представен и едноименният фотографски албум на Шишиев, който излезе в началото на септември с логото на издателство „Кръг“.

„Литературна София“ обхваща исторически и съвременни значими книжни пространства, места и личности, които разгръщат в пълна степен богатото литературно битие на столицата. Проектът търси и намира литературата в града под най-различни и причудливи форми – от револвера на Пейо Яворов в дома му, през скритите кътчета на библиотеките и книжарниците, до портрети на Георги Господинов, Теодора Димова, Цочо Бояджиев и др.

В изложбата си Шишиев събира градската литературна действителност в над 30 фотографии. Някои от снимките присъстват в албума „Литературна София“, но други могат да бъдат видени единствено на място. На 17 септември в Cafe 1920 почитателите на града ще имат възможност и да чуят някои от най-интересните и слабо познати истории, които се крият зад снимките на Иван.

Иван Шишиев (р. 1991 г.) е фотограф, пътешественик и запален читател. Завършил е Софийската духовна семинария и специалност „Богословие“ в Софийския университет.

Автор е на най-големия проект за стрийт фотография у нас „Етюд-и-те на София“ – харесан от над 210 000 души във фейсбук и последван от над 50 000 души в инстаграм.

През 2020-а е отличен с грамота на Столичната община за принос в развитието на културата в София.

 

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
16.09.2021 г. 15:09
Етикети:
Иван Шишиевпредставяне на книгаиздателство „Кръг“
стрийт фотография
фотографски албум
изложба „Литературна София“
Посетено:
714
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/33356-literaturna-sofiya-ot-etyud-i-te-na-sofiya-izlozhba-i-predstavyane-na-ednoimennata-kniga