Проекти

Над 7000 картини бяха нарисувани в кампанията „Рисувай против вируса“

Безплатните онлайн уроци на художника Павел Митков достигнаха над 200 000 гледания

Над 7000 картини бяха нарисувани в кампанията „Рисувай против вируса“

 

Българският художник Павел Митков беше 14 дни под карантина в дома си и стартира онлайн кампания “Рисувай против вируса - Да обезсилим вируса!”. Всеки ден художникът на живо даваше професионални уроци във Фейсбук страницата си на всички, които искаха да се докоснат до света на изкуството. Митков показа иновативни техники за рисуване, сред които емблематичните за него петли, водни лилии и други. Над 7000 души се включиха в предизвикателството да нарисуват собствена картина, а над 200 000 изгледаха уроците.

„Моята цел беше да доставя радост и хубави емоции в този труден за всички нас период и страхът да бъде победен от изкуството, от красотата в човешкото общуване чрез рисунката. Резултатите са категорични, че обществото ни има нужда от повече положителни новини и емоции“, споделя Павел Митков.

Художникът планира да продължи онлайн обученията и съвсем скоро ще излезе арт продукт “Система 5“, който включва видео уроци с 5 инструмента и три различни техники.

Част от картините и произведенията, които хората са нарисували вкъщи по време на кампанията „Рисувай против вируса“ може да разгледате тук.


Автор:
Рени Попова
Публикация:
06.04.2020 г. 15:29
Посетено:
1090
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/31099-nad-7000-kartini-byaha-narisuvani-v-kampaniyata-risuvay-protiv-virusa