Издания / премиери

Премиера на „Хвърчило към рая" - дебютната книга на д-р Неделя Щонова

18 май 2021 г., 18:30 ч., Kino Cabana

Премиера на „Хвърчило към рая" - дебютната книга на д-р Неделя Щонова

 

◊ ПОКАНА

Заповядайте на премиерата на дебютната книга на д-р Неделя Щонова „Хвърчило към рая“ (изд. Книгомания) на 18 май (вторник) от 18,30 часа в Kino Cabana.
 
Участват проф. Златимир Коларов, акад. проф. д-р Лъчезар Трайков, и джаз легендата Васил Петров. Водещ на събитието е Костадин Филипов.
 

"Липсата на смисъл е мрачна бездна, в която мнозина са сглупили да погледнат. Но ако твърде дълго се взираш в бездната, както казва Ницше, бездната ще се взре в теб. За щастие, имаме тази книга на д-р Неделя Щонова, която ни насърчава да откриваме смисъла.

И дори ни учи как чрез това откривателство да лекуваме душата и тялото си. Мотивира ни да практикуваме космическо безсрамие пред драмите на битието и чрез упорство на духа да държим високо бляскавото хвърчило към рая."

Георги Милков, журналист, международен репортер, военен кореспондент, телевизионен водещ

 

"Ние сме уязвими. Болката е неизбежна. И често ни раздробява. Защото обича да дърпа дявола за опашката. Но кой така грозно ни е излъгал, че тя, болката, е обезателно враг? Кой ни е „снабдил" с това злополучно разбиране, че след трудните диагнози, изгубените любови, предателствата, хаоса, стреса, лудостта и кошмарите в този живот задължително се умира?... Не. Не се умира! Защото обстоятелствата са нищо, а страстта и жаждата за живот... Те са всичко!

Събирах тези 75 истории в продължение на 10 години. Върху 4 континента. Запознах се с вдъхновяващи личности. Докоснах се до техния наистина безграничен потенциал за себенадмогване и изцеление, до техните вътрешни бесове, размисли, чувства и осъзнаване. И видях как въпреки изпитанията те съумяват да се зарадват на вълшебството във всеки изгрев.

И ако ти, любознателен читателю, припознаеш себе си в някоя от тези истории, знай, че когато драмата заблъска по дверите на ума и сърцето ти, просто трябва да се умиротвориш, да повярваш и да си спомниш, че там, някъде дълбоко вътре в теб, се намира всичката мощ на света, с която можеш да дишаш без огорчения, а в душата ти да е красиво,чисто и светло.

Казват, че разказът е най-фината сълза на писателя.

Но всъщност сълзите... с достатъчно мъдрост и осъзнаване са хвърчило към рая и към един наистина изумителен човешки живот."

Д-р Неделя Щонова   

*

Заповядайте на премиерата на „Хвърчило към рая" от д-р Неделя Щонова

18 май 2021 г.  – 18,30 ч. – Kino Cabana

Входът е свободен. Публика ще бъде допускана до изчерпване на лимита от 50% на местата в клуба.


Събитието се провежда с подкрепата на Столична община - Лятна програма.

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
17.05.2021 г. 16:27
Етикети:
дебютпредставяне на книгаКнигомания
д-р Неделя Щонова
„Хвърчило към рая"
Посетено:
1665
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/32739-premiera-na-hvarchilo-kam-raya-debyutnata-kniga-na-d-r-nedelya-shtonova