Сцена / екран / ефир

Музикалният спектакъл „На нея с обич! Емил Димитров“ се завръща на сцена на 6 август

За първи път пред софийска публика Даниел Цочев (Емил Димитров) ще си партнира с Мартина Апостолова (Тя)

Музикалният спектакъл „На нея с обич! Емил Димитров“ се завръща на сцена на 6 август

 

◊ СЪБИТИЕТО

На 6 август музикалният спектакъл „На нея с обич! Емил Димитров“ ще излезе на сцената на Sofia Summer Fest (зад Музей „Земята и хората“). Това е първо представление за независимата сценична продукция след дълга пауза, наложена от CОVID пандемията, и премиера на софийска сцена за актрисата Мартина Апостолова.

На нея с обич! Емил Димитров“ - завладяваща история за Артиста, за когото животът бе музика, сцената – дом, а голямата любов – Публиката

Животът на Емил Димитров е изпълнен с възходи и падения, с успехи и лични трагедии, с увереност и съмнения. За тях разказва музикалният спектакълът „На нея с обич! Емил Димитров“.

Историята на Артиста, готов да жертва всичко заради публиката - най-големият наркотик и най-сладката болка, е разказана емоционално и достоверно, елегантно и с финес, достойни за аристократа на българската поп музика. На сцената се редуват картини, описващи най-важните моменти в живота на Емил и песни, които просто не можеш да не запееш.

Животът на Емил - разказан с неговите песни!

В ролята на поп иконата Емил Димитров е актьорът Даниел Цочев, който изпълнява на живо включените в спектакъла 16 песни. Сред тях са: „Моя страна, моя България”, „Ако си дал“, „Писмо до мама”, „Само тази нощ“, „Джулия“, „Арлекино“, „Без грим“, „Върни ми времето“, „Ние се оженихме“, „Нашият сигнал“, „Вън вали“, „Любов като нашата“, „Изабел“.

Още с първата песен, която запява, става ясно, че той е Емил и че разказва история, в която вярва.

Елегантното партньорство на Мартина Апостолова - загадъчната Тя, прекрасната музика и мащабните кино картини създават толкова наситени емоции, че сълзите трудно могат да бъдат преглътнати.

Автор на завладяващата история и продуцент на спектакъла е Нели Бенова (OXYMORON Factory).

Оркестрациите на песните за музикалния спектакъл са създадени под ръководството на доц. Христо Павлов и изпълнени от Оркестър Симфониета София.

Режисьор на спектакъла е актрисата  Снежина Петрова. Стилната чернобяла сценография и костюми на Свила Величкова допълват усещането за епохата. Видео дизайнер на кратките кино истории, заснети специално за „На Нея с обич! Емил Димитров“, е Владислав Илиев.

 

◊ ЗА АКТЬОРСКИЯ СЪСТАВ

Даниел Цочев – в ролята на Емил Димитров

Веднага след завършването на ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Гриша Островски, актьорът Даниел Цочев се присъединява към трупата на театър „Сълза и смях“. Кариерата му започва с роли в мюзикълите „Фантазьори“ и Пепеляшка суперстар“. Музикалният спектакъл „Магически гласове“ го извежда на сцени във Франция, САЩ, Канада и Тунис. С юбилейния си моноспектакъл „Защо Не?! Даниел Цочев на 50“, актьорът дава силна заявка за повече музикални роли в театрален формат. През 2016 г. публиката открива напълно певческия му талант в музикалния спектакъл „На Нея с обич! Емил Димитров“, където Даниел изпълнява на живо песните на Емил Димитров.

Освен изиграните десетки роли на сцените на столични театри, актьорът е и един от най-популярните гласове, които озвучават герои от филми, сериали, ТВ и радио реклами. Озвучаването на Д-р Хаус от едноименния сериал му донася наградата ИКАР в категория Златен глас от Съюза на артистите в България.

Даниел Цочев е един от малцината български актьори, които ще запомним и с ролята на Васил Левски в „Тайната вечеря на Дякона Левски“. Актьорът участва в сериалите “Съни бийч“, „Порталът“, „Откраднат живот“ и др. Снимал се е в десетки чужди продукции на игрални и документални филми.

 

Мартина Апостолова – в ролята на Тя

Актрисата Мартина Апостолова завършва актьорско майсторство в НБУ. Зад гърба си има над 20 постановки на съвременни пиеси в различни театри. Дебютът й в киното е с ролята на Ирина в едноименния филм на Надежда Косева, за която Мартина получава осем награди „Най-добра актриса“ от различни международни филмови фестивали. През 2020 г. Мартина Апостолова е избрана за Европейска изгряваща звезда и се нарежда сред десетте най-талантливи млади актьори и актриси на Европа, представени в Берлин на юбилейния 70-и фестивал БЕРЛИНАЛЕ 2020. Мартина Апостолова изпълнява главната женска роля в първия игрален филм на номинирания за Оскар български артист Теодор Ушев.

* * *

За „На нея с обич! Емил Димитров“:

Създаването на независимата сценична продукция продължава една година, а финансирането ѝ е осигурено изцяло с лични средства. Премиерата на „На нея с обич! Емил Димитров“ е на 20 декември 2016 г. в зала 1 на НДК. Спектакълът е представян на тази сцена четири пъти, излизал е на големите сцени на Античен театър – Пловдив, летните театри в Бургас и Варна, както и на театрални сцени във Враца, Перник и Троян. Музикалният спектакъл успява да завладее и чуждоезикова публика. Европейската му премиера се състои в Брюксел (2019 г.), където е представен със субтитри на английски език. Ролята на Тя първоначално се изпълнява от живеещата във Франция българска актриса Антония Малинова. Мартина Апостолова се присъединява към актьорския екип в началото на 2020 г.

„На нея с обич! Емил Димитров“ е определян като феномен на българска сцена - висок клас продукция за широка публика, чиято възраст започва от шестгодишни зрители и няма горна граница.

 

Автор:
Нели Бенова
Публикация:
02.08.2021 г. 16:03
Етикети:
Мартина АпостоловаДаниел Цочевмузикален спектакълСвила ВеличковаСнежина ПетроваSofia Summer Fest
Нели Бенова
OXYMORON Factory
доц. Христо Павлов
Оркестър Симфониета София
„На нея с обич! Емил Димитров“
Посетено:
967
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/33174-muzikalniyat-spektakal-na-neya-s-obich-emil-dimitrov-se-zavrashta-na-stsena-na-6-avgust