Сцена / екран / ефир

Университетският театър на НБУ с благотворителна кауза в помощ на хората с увреждания

На 3 декември в платформата URBO ще бъдат излъчени три спектакъла от афиша на Театъра

Университетският театър на НБУ с благотворителна кауза в помощ на хората с увреждания

 

◊ СЪБИТИЕТО

Театърът на Нов български университет отбелязва Международния ден на хората с увреждания с благотворителна онлайн инициатива.

На 3 декември в платформата URBO ще бъдат излъчени три спектакъла от афиша на Театъра - “Новите дрехи на царя” под режисурата на Кристиана Бояджиева. “Моят живот” по идея и инициатива на доц. Възкресия Вихърова и “Забавно като патерица” от Рич Орлоф с режисьор професор Ева Волицер.

И в трите постановки ще участват млади актьори с физически увреждания, които са възпитаници на НБУ. Всеки, който иска да види представянето им на сцена, ще може да го направи в платформата URBO не само на 3 декември,  но и през цялата следваща година.

Билетите за онлайн спектаклите ще са на символични цени, а събраните средства ще подпомогнат реализирането на спектакъл с участието на деца с увреждания.

Идеята на преподавателите и студентите от Университетски театър на НБУ е представлението да бъде изиграно в Международния ден на хората с увреждания следващата година.

 

Автор:
НБУ
Публикация:
02.12.2020 г. 13:23
Посетено:
709
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/32057-universitetskiyat-teatar-na-nbu-s-blagotvoritelna-kauza-v-pomosht-na-horata-s-uvrezhdaniya