Изложби

Изложба „Ние и градът“

21 септември 2021 г., 18.00 ч., НБУ В ЦЕНТЪРа

Изложба „Ние и градът“

 

◊ ПОКАНА

Книжарница и галерия „НБУ В ЦЕНТЪРа“ кани на изложба „Ние и градът“ на 21 септември 2021 г. от 18.00 ч. Водещ е доц. д-р Калина Христова, ръководител на департамент „Изящни изкуства“ в Нов български университет.

Изложбата представя графични творби на студенти от бакалавърска програма „Визуални изкуства“, модул „Графика и илюстрация“. Графичните отпечатъци са изпълнени в техниките суха игла, линогравюра и дълбокопечатните техники на офорта и акватинтата, които студентите изучават през последните семестри.

Темите, по които работят студентите, са „град“ и „автопортрет“, като в работата си по втората тема студентите бяха предизвикани да не рисуват лицата си, а да представят друга гледна точка към себе си и своя вътрешен свят. Графиките са реализирани в последните месеци присъствено обучение от изминалия пролетен семестър. Въпреки краткото време, за което са реализирани, в тях се вижда богатството, което предлагат графичните техники, и оригиналното и свободно интерпретиране на идеите на студентите.

Творбите, представени на събитието, ще могат да бъдат закупени.

***

„НБУ В ЦЕНТЪРа“ се намира на ул. „Георги С. Раковски“ 191Б. Събитието ще се проведе съобразно противоепидемичните мерки.

 

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
16.09.2021 г. 16:13
Етикети:
доц. д-р Калина ХристоваНБУ в ЦЕНТЪРаЦентър за книгата
студенти от бакалавърска програма „Визуални изкуства“
Посетено:
874
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/33359-izlozhba-nie-i-gradat