Изложби

Най-добрите български графити артисти с благотворителна изложба в КО-ОП

Изложбата "Blood Brothers" ще бъде от 7 до 10 август, а продажбите от нея ще отидат в помощ за лечението на Иван Милчев (Rate NLS)

Най-добрите български графити артисти с благотворителна изложба в КО-ОП

 

◊ БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИЗЛОЖБА

Десетки български артисти взимат участие в благотворителна изложба, която има за цел да помогне с набиране на средства за лечението на графити артиста Иван Милчев, познат като Rate NLS.

Изложбата "Blood Brothers" ще остане в пространството на КО-ОП (бул. "Янко Сакъзов" 17) от 7 до 10 август, включително.

Участие в нея ще вземат едни от най-големите имена от графити сцената, сред които Arsek, Erase, Arno, Ndoe, Nasimo, Esteo, Porn, Brus, Epik, Smokov Tattoo, Петя и Евгени Евлогиеви, Maze, Felon, Bozko, Glow, Xpome, Mouse, а специално за отриването ще се включат и диджеите от Dope Zoo.

Иван Милчев, който е познат на българската и световна графити сцена  като Rate NLS, е диагностициран с левкемия в края на 2019 година. Добрата новина е, че болестта е хваната в много ранен стадий и е лечима. Обаче  процесът на лечение е дълъг и е свързан с финансови средства, с които неговите приятели, колеги и семейство искат да му помогнат. „Решихме да организираме благотворителната изложба, защото вярваме, че сме достатъчно много и силни, за да помогнем на един от нас в такъв момент“, споделя Красен Димитров, един от организаторите.

Всички приходи от продадените принтове ще отидат за подпомагане на лечението на Иван Милчев. Освен със закупуване на произведенията, всеки може да помогне и с превод по банкова сметка или оставяне на сума в кутията за Иван, която също ще бъде разположена в КО-ОП в периода на изложбата.

За подкрепа:

First Investment Bank Bulgaria

Ivan Milchev

IBAN:BG46FINV91501004163183

SWIFT:FINVBGSFXXX

 

Предвид ситуацията с Covid-19 в рамките на изложбата ще бъдат предприети всички необходими мерки за сигурност. В галерията ще се допуска едновременно само определен брой хора, който ще бъде съобразен с размерите на пространството и препоръките за спазване на социална дистанция.

 

Автор:
Наталия Мецова
Публикация:
04.08.2020 г. 13:29
Етикети:
Посетено:
1155
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/31528-nay-dobrite-balgarski-grafiti-artisti-s-blagotvoritelna-izlozhba-v-ko-op