Празници / фестивали

Онлайн издание на фестивала „Master of Art”

9-30 април 2020, Neterra.TV

Онлайн издание на фестивала  „Master of Art”

 

◊ ОНЛАЙН ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛА „MASTER OF ART”

Каним ви на първото онлайн издание на фестивала за документално кино за изкуство „Master of Art” - от 9 до 30 април в платформата Neterra.TV. Отидете на https://neterra.tv/plus/master-of-art, купете си билет от 10 лева, който включва всички филми от онлайн фестивала, и се наслаждавайте. Не е нужно да имате абонамент за Neterra.TV. Просто изберете начин на плащане и гледайте. Това е първо по рода си подобно начинание в България, с което Neterra.TV създава условия за киното и неговите любители да не пропускат дългоочаквани заглавия от световната сцена.

Въпреки извънредното положение и предизвикателната ситуация в България, сме подбрали над 28 от пълнометражните филмови заглавия от петото издание на фестивала, както и пълния набор от късометражни филми, включени в тазгодишната програма. Сред тях са филми за архитекта на операта в Сидни Йорн Утсон, строителя на храмове Марио Бота и за традициите на "Баухаус"; трагичните съдби на хората около писателя Солженицин; испанския уличен артист Окуда; индийската кухня, тайните на най-добрия стекхаус в света и на грузинското вино; мисията на "Баренбойм-Саид" и операта според Джанет Бейкър; школата по балет към театър "Колон" и магьосника японец Широ Такатани..., до разкази за великите Микеланджело и Клод Моне.

Два български документални филма за изкуство ще имат своята премиера в онлайн изданието - "Стихията Медея" на Найо Тицин и "Луцифер" на Мария Николова.

• Програмата с пълния списък може да изтеглите от тук: assets.neterra.tv/promo/2020/04/master_of_art/program.pdf

Фестивалът е единствен по рода си в Югоизточна Европа. Негов създател е журналистът, режисьор и продуцент Найо Тицин. Достъпът до филмите от програмата е възможен само от България, но за цялата страна. Общата цена за всички заглавия от онлайн фестивала е 10 лв. Средствата, събрани от билети, са предназначени изцяло за организатора на фестивала, в помощ на културата в тези трудни времена.

Пълното издание на фестивала ще се проведе от 1 до 24 септември в София в кино „Люмиер Лидл”, кино Одеон, Дом на Киното, Евро Синема, G8, Зала Славейков – Френски институт, в Пловдив Lucky Дом на Киното, и Варна във ФКЦ и галерия Contemporary space.

А дотогава - във времето, в което сме призовани да си останем вкъщи и да спазваме социална изолация, ние ви предлагаме да прегърнете изкуството.

Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община.

#ПрегърниИзкуството #2020

Автор:
Master of Art Film Festival
Публикация:
09.04.2020 г. 15:46
Посетено:
1360
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/31111-onlayn-izdanie-na-festivala-master-of-art