Актуални културни новини от България
Сайтът е част от Литература
Стани почитател  Бъди част от Културни новини във Facebook!
Следи и коментирай  Културни новини в Туитър: Следи и коментирай!
Вземи RSS-емисия  Културни новини: RSS абонамент!
КАЛЕНДАР


Програма на Сити Марк Арт Център за юни и началото на юли 2018Програма на Сити Марк Арт Център за юни и началото на юли 2018

 

◊ ПРОГРАМА ЮНИ 2018

03.06.2018 г., 11:00 ч.

"Магията на ударните инструменти"

На 3 юни - в първата неделя след Деня на детето - сме подготвили за малките зрители уникална възможност да се потопят в света на ударните инструменти и да научат много нови и интересни неща за най-атрактивните музикални инструменти.

Ще чуете изпълнения на ксилофон, вибрафон, маримба, барабани и демонстрация на над 30 различни ударни инструмента от различни краища на планетата. Какъв звук издават магарешките челюсти, как се свири на "жаба" и много други изненади ще потопят малчуганите в чудния свят на перкусиите.

Ще научите и интересни факти от историята на музиката през различните епохи.

Заповядайте на един различен и забавен концерт! Очакваме Ви!


03.06.2018 г., 16:00 ч.

„Петя и вълкът”
от Сергей Прокофиев

Музикална приказка за деца от 4 до 12 г. и техните родители

Историята за малкия Петя, който хваща лошия вълк и го изпраща в зоопарка, е все така актуална и интригуваща за днешния свят. Доброто и злото, смелостта и рискът в името на доброто, приятелството са основни теми в прекрасната музикална приказка на Сергей Прокофиев „Петя и вълкът“.

Камерният ансамбъл „Силуети“ се спря именно на нея с идеята да създаде детски образователен спектакъл, който да запознае деца и ученици с един от шедьоврите на класиката, да провокира в тях интерес, отношение и вкус към музикалното изкуство и същевременно да им напомни, че да бъдеш добър не е отживелица!


06.06.2018 г., 19:00 ч.

"Обединени в изкуството"

Проектът на Сити Марк Арт Център „Обединени в изкуството“ представя нашата национална специфика и идентичност в европейските културни процеси. Продължителността на проекта, който получи подкрепа от Националния фонд „Култура“, е шест месеца и съвпада с периода на българското Председателство на Съвета на Европейския съюз. Заложената в проекта културна програма е в три основни направления - литература, кино и музика и е в съзвучие със стратегията на нашето Европредседателство.

Проектът предвижда в шест вечери - от 28 февруари до 6 юни да подчертае мястото на България в Европа, както и постиженията, таланта, новаторските търсения и творчески идеи на българските творци - писатели, актьори, режисьори и музиканти в сътрудничество и диалог с колегите им от Европа.

Вечер на Хърватия

• „Литературни вечери” (19:00-20:00): водещ - Светлозар Желев. Утвърден автор: Емил Андреев.
Млад автор: Александър Чобанов.

• Актьорска част: Актьори - студенти от класа на проф. Здравко Митков от НАТФИЗ.
Ментор - проф. Веселина Раева.

• Кино „ЕВРОПА” (20:00-21:00): водещ – д-р Геновева Димитрова. Прожекции на късометражни игрални филми от Хърватия и България.

• „Музикални уравнения” (21:00-22:00): представени от Етиен Леви и дипломанти от Нов български университет.

Вход СВОБОДЕН

 

08.06.2018 г., 19:30 ч.

“Незабравимите” с Ралица Бежан

Участват: актрисата и певица Ралица Бежан – вокал, Калин Жечев – пиано и вокал, Димитър Сираков – контрабас, Добромир Николов-Доби – саксофон и кларинет, Ивелин Иванов – акордеон, Йордан Николов – ударни.

Водещ: Георги Грозев - актьор от филма „Кабаре“.

Концерт със стари градски песни на нов глас, ретро фотографии, бяло сладко, суинг и танго. „Незабравимите“ 9 е част от по-голям проект, включващ поредица oт събития, които имат за цел забравените български шлагери да придобият нов облик посредством съвременни аранжименти и нестандартен актьорски поглед и да дадат възможност на младото поколение българи да се докоснат до родната „винтидж” култура. Песни от 30-те до 70-те съживяват духа на старата романтика, обръщане към винтидж културата в стилистиката на КАБАРЕТО.


09.06.2018 г., 18:00 ч.

“Котешката банда”
Детски мюзикъл

Музика: Стефан Димитров
Либрето: Гергана Сотирова
Режисьор: Бисерка Колевска
Сценограф: Златка Вачева
Хореограф: Жасмина Стоянова
Вокални педагози: Яна Балева и Елизабет Нешева
Аранжименти: И Стефан Димитров и Борис Чакъров
Музикален продуцент: Рози Караславова

В ролите на славните котета от кварталната котешка банда ще влязат малките таланти от “Бон-Бон”.

Главните герои на мюзикъла успяват с вълшебството и помощта на Доброто, с кураж и постоянство и със силата на приятелството да победят Великия и Лош Магьосник на Мрачното царство - Рат - Сурат. Това и други красиви послания отправя "Котешката Банда" към всички пораснали и непораснали деца в този объркан свят. Една от любимите строфи на малчуганите е:
"На приятел лапа давам, и в беда го защитавам!“

 

10.06.2018 г., 11:00 ч.
30.06.2018 г., 11:00 ч.

„Шарената книжка”

„Шарената книжка” е концерт-спектакъл за най-малките слушатели от 0-8 години на Камерния ансамбъл "Силуети" и Надежда Кондаклиева, сопран и водещ.

В програмата са включени някои от любимите пиеси на малки и големи, които обрисуват чрез звуците на кларинета, виолончелото, цигулката и пианото различни животни - магаренцe, птички, лебеди, калинки. Музикалната програма е комбинирана със стихчета, подходящи за най-малките бъдещи любители на музиката. Сред тях са както известни и познати от детството ни, така и някои новонаписани, които въплътяват в слово образите от любимите пиеси от класическия репертоар. Автор на част от тези стихчета е учителят на младите музиканти проф. Венцеслав Николов, чиято книжка „На бис” ще може да бъде закупена преди или след събитието. Централно място в концерта заема приказката „Лече - буболече” на Георги Авгарски. Музика и текст се редуват и преплитат, като потапят неусетно слушателите в шарения свят на книжки, приказки и детски игри. Спектакълът връща младите родители към техните най-първи детски спомени и предоставя на тях, децата и най-малките една изпълнена с чистота, нежност и детска невинност среща с музикалното изкуство.


10.06.2018 г., 19:30 ч.

30 години Хор "Буке"

Хор “Буке” е продължение на училищния хор на IX Френска гимназия, наименуван от хористите през 1988 г. Репертоарът е изцяло по предложение на хористи. Съставът пее изключително разнообразни по националност и жанр песни. Много концерти, много турнета, много щастлива публика.

 

16.06.2018 г., 19:30 ч.
28.06.2018 г., 19:30 ч.

"Живак"

Режисьор: Димитър Стефанов
Текст и изпълнение: Димитър Живков
Художник: Димитър Димитров
Композитор: Мартин Каров
Фотограф: Владислав Христов

Един спектакъл, посветен на врачанския манталитет, чувство за хумор и светоглед.
Три разказа, проследяващи различни уникални човешки съдби, изиграни с патос и майсторство.

Една борба с отраженията на живота ни, които се превръщат в самия живот, за съжаление.

Една история за това как споменът за корените и за истинските ни чувства може да ни възроди.

 

18.06.2018 г.,  19:30 ч.

Мими Балканска
"Царицата на оперeтата"

Режисьор: Марио Николов
Сценарий: Елиана Митова
Участват: Валентина Корчакова и Марио Николов

Концертът-спектакъл „Мими Балканска - Царицата на оперетата“ ни среща с ролите и партньорите на легендарната артистка. Колко са героините й на оперетната сцена, как са я посрещнали българите в Израел, кои са мъжете, които е обичала голямата Мими?
Ще прозвучат оригинални записи на Мими Балканска от Златния фонд на БНР, както и арии и дуети из оперетите “Царицата на чардаша” и “Теменужката от Монмартър” на Калман, “Веселата вдовица”, “Страната на усмивките” и “Баядерка” на Лехар, и от операта “Тоска” на Пучини.

 

21.06.2018 г., 19:30 ч.

Изкуството на песента - Акустично
с Кирил Калев

Участват: Мишо Шишков (пиано, вокал) и Лина Шишкова (вокал)
Специални гости: Михаил Белчев, Кристина Белчева

Изкуството на песента - Акустично е музикален формат, който включва песни на Кирил Калев от неговите три авторски албума и богата ретроспектива от песенното творчество на български и световни музиканти и поети.

Специалните гости са любими изпълнители и автори от българската музикална сцена. Изкуството на песента - Акустично е едно особено музикално и интелектуално изживяване за всички сетива.

 

27.06.2018 г., 19:30 ч.

Мими Николова
60 години на сцената
Концерт-бенефис

Първият й запис, песента на Петър Ступел “Замълчи, замълчи” е от 1958 г. и става хит във филма “Любимец 13”. Печели първа награда на първия “Златен Орфей” с “Калиакра” на Ангел Заберски (1965 г.). Има над 300 песни, в т. ч. във филми, много концерти. Носител на награди от конкурси у нас и по света.

Концертът-бенефис “Мими Николова - 60 години на сцената” е посветен на творческия юбилей на естрадната легенда. С някои от знаковите имена на музикалната сцена у нас като Михаил Йосифов и Борис Таслев и млади музиканти тя ще изпълни както някои от най-големите си хитове от 50-те години до днес, така и джаз стандарти и евъргрийни в един неповторим спектакъл!

 

29.06.2018 г., 19:30 ч.

"Догодина по същото време"
по Бърнард Слейд

Продуценти: Лилия Грънчарова и Влади Въргала
Режисьор, превод и адаптация: Георги Михалков
Участват: Лилия Маравиля и Христо Шопов
Сценография и костюми: Антония Попова
Авторска музика: Иван Драголов

Двама души, двама напълно непознати, се срещат в един забутан мексикански ресторант, някъде накрая на света. И двамата са женени, и двамата щастливо, и двамата имат всеки по четири деца. Срещат се, за огромна своя изненада се пожелават и без абсолютно никакви задръжки се оказват в едно легло. Почти банално начало. Обаче баналната изневяра се оказва начало на един епос, надхвърлящ с много отделните съдби, дребните и големи проблеми, които всеки от тях вкарва в тази връзка. Епос, в който с брилянтно чувство за хумор, ирония и малко тъга, тази история се превръща в митология или една любов, срещу която времето е безсилно.

 

30.06.2018 г., 19:30 ч.

"Усещане за любов"

Участват: Бойка Велкова и Ивайло Захариев
Режисьор: Бойка Велкова
Музика и музикална картина: Теодосий Спасов
Хореография: Татяна Соколова
Визуална среда: Яна Дворецка

Един спектакъл на любовта с Бойка Велкова и Ивайло Захариев. В първия по рода си за България музикално-поетичен акт зрителите ще съпреживеят едни от най-емблематичните творби на световната любовна лирика, драматургия, изобразително изкуство и музика – Шекспир, Тенеси Уилямс, Реноар, Гогол, Петрарка, Робърт Бърнс, Микеланджело, Бокачо, Емили Дикинсън, Пикасо, Рилке, Верди, Лорка, Шопен и много други.

 

◊ СЪБИТИЯ ПРЕЗ ЮЛИ 2018

01.07.2018 г., 19:30 ч.

BG VINTAGE
Концерт-спектакъл

Участват:
Вера Шандел (популярната изпълнителка от триото "Sentimental Swingers")
Велека Цанкова, Ганиела Ганева, Ицо Любенов (вокали)
Момчил Косев (вокал и китара)
Иван Йорданов (саксофон)
Исак Бенбасат (пиано)
Светлин Стайков (бас)
Виктор Викторов (барабани)
До тях ще застане небезизвестния тромбонист Велислав Стоянов и цялото водено от Михаил Йосифов (тромпет и диригент).

Проектът BG VINTAGE има за цел да възроди красотата на българската музика, създадена в периода 30-те - 90-те години на 20-век, по нов и модерен начин, и да я обогати със специално създадена авторска музика, в стилистиката на винтидж културата.

 

04.07.2018 г., 19:30 ч.

JAZZ CATS
Джаз концерт на Христо Йоцов квартет

В „JAZZ CATS” Христо Йоцов е поканил Арнау Гарофе, млад саксофонист от Испания с много потенциал; пианиста Любомир Цанев, получил образованието си в САЩ, и басиста Димитър Карамфилов, с когото са свързани повечето от нещата, които Христо прави през последните години.

Групата свири активно както в клубове, така и на фестивалите в Бургас, Варна, „Аполония“, Хасково, Пловдив, Барселона.

През 2017 г. излиза албумът “JAZZ CATS” - 100% джаз, с много енергия, суинг и импровизация!

 

_________

Сити Марк Арт Център

Адрес:
гр. София, 1504
бул. "Янко Сакъзов" № 30

Билетна каса
Тел.: 02/ 955 74 78

 Автор: Сити Марк Арт Център

01.06.2018 - 18:18

Посетено: 222


Етикети: Сити Марк Арт Център, програма, юни 2018, театър, музика, концерти
Вземи линк към публикацията:

https://kulturni-novini.info/news.php?page=news_show&nid=27864&sid=12


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Всички полета са задължителни. Коментари, написани на латиница или с активни линкове, не се публикуват.

Име:
Заглавие:
Коментар:
Препиши името на рекламирания сайт: Напишете 'Пазар за книги' с 2 думи.


Коментарите се публикуват след преглед от администратор.
 
ЗА КОРЕСПОНДЕНТИ
bg Регистрация на кореспонденти
bg Вход за кореспонденти
 
  НОВИНИ ОТ РАЗДЕЛА
-
<<< <<< | 1 | 2 | 3 | >>>
bg . Програма на Сити Марк Арт Център за юни и началото на юли 2018
коментари: 0 посетено: 222
-
bg . 5 юни - Световен ден на околната среда
коментари: 0 посетено: 143
-
bg . Работилница „Азбука Глаголица“ и пешеходна обиколка в дните на българската култура и писменост
коментари: 0 посетено: 124
-
bg . Европейска нощ на музеите в Национален музей "Земята и хората"
коментари: 0 посетено: 183
-
bg . Университетската библиотека „Св. Климент Охридски” представя четвъртото разширяване на електронната научно-изследователска библиотека “Зограф"
коментари: 0 посетено: 313
-
bg . Събития в "Хралупата" през май
коментари: 0 посетено: 161
-
bg . Програма на Драматичен театър „Сава Огнянов” - Русе за месец май 2018
коментари: 0 посетено: 134
-
bg . Програма на Сити Марк Арт Център за месец май 2018
коментари: 0 посетено: 316
-
bg . Ден на Земята – 22 април
коментари: 0 посетено: 172
-
bg . Великденско изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни
коментари: 0 посетено: 138
-
bg . "От приказка в приказка" - Нощ на Андерсен в Русе
коментари: 0 посетено: 203
-
bg . Програма на Драматичен театър „Сава Огнянов” - Русе за месец март 2018
коментари: 0 посетено: 206
-
bg . Четвърто издание на Арт салон „Любов и вино“, Русе
коментари: 0 посетено: 293
-
bg . Коледно изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни
коментари: 0 посетено: 310
-
bg . Програма на Държавна опера Русе за месец декември 2017
коментари: 0 посетено: 454
-
bg . Коледен театрален маратон в Русе
коментари: 0 посетено: 219
-
bg . Програма на Драматичен театър „Сава Огнянов” - Русе за месец ноември 2017
коментари: 0 посетено: 575
-
bg . ХХVІІ Софийско изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни
коментари: 0 посетено: 726
-
bg . Програма на Сити Марк Арт Център за месец октомври 2017
коментари: 0 посетено: 1094
-
bg . Програма на Театър Азарян за месец юни 2017
коментари: 0 посетено: 582
-
bg . Програма за месец юни 2017 на ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс
коментари: 0 посетено: 407
-
bg . Програма на Държавна опера Русе до края на месец май 2017
коментари: 0 посетено: 388
-
bg . Програма на Драматичен театър „Сава Огнянов” - Русе за месец май 2017
коментари: 0 посетено: 573
-
bg . Програма на Театър 199 "Валентин Стойчев" за месец май 2017 г.
коментари: 0 посетено: 677
-
bg . Програма на Държавна опера Русе за месец април 2017
коментари: 0 посетено: 485
-
bg . Програма на Драматичен театър „Сава Огнянов” - Русе за месец април 2017
коментари: 0 посетено: 654
-
bg . Великденско изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни
коментари: 0 посетено: 576
-
bg . Мартенската програма на Драматичен театър “Сава Огнянов”, Русе
коментари: 0 посетено: 587
-
bg . Ден за отдаване на почит към делото на Константин-Кирил Философ
коментари: 0 посетено: 981
-
bg . Програма за месец февруари 2017 на ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс
коментари: 0 посетено: 511
-
<<< <<< | 1 | 2 | 3 | >>>


 ПАРТНЬОРИ
bg Купи книга
 
 РЕКЛАМА
bg Vampirromane
bg Business & Karriere
bg Dictionnaires techniques
bg
Актуални културни новини от България: анонси за предстоящи събития, репортажи и становища върху културния живот.

Редактори: Антоанета Добрева, Георги Чобанов

Информацията, публикувана в Културни новини, е свободна за препубликуване,
при условие че поставите на подходящо място активен линк към източника: https://kulturni-novini.info и изпишете автора на новината, ако такъв е посочен.

Комерсиално препубликуване и препубликуване без поставяне на линк е възможно само след уговаряне на условията с редакцията: office@kulturni-novini.info
.

bg
blank

новини, култура, литературни конкурси, конкурс, конкурси, литературни новини, литературни награди, арт новини, изложби, музикални новини, премиери на книги, поезия конкурси, литературни премиери, отзиви за книги, отзиви за филми, кинофестивал, филмови новини, фестивали, изложба, изкуство, театрални новини, награди, концерти